Απαραίτητο συστατικό της συνταγής για μία επιτυχημένη διοργάνωση επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων ή Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου είναι αυτή των διοργανωτών. Το γνώριζε μέχρι και ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος. Το γνωρίζαμε κι εμείς το 2004 όταν διοργανώσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η καλή θεά Τύχη έφερε τους διοργανωτές Ρώσους στον πιο εύκολο όμιλο που έχει κληρωθεί που ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ισως να σκέφτηκε «τόσα χρήματα ξόδεψαν, ας τους βοηθήσω λίγο ώστε να παραταθεί για μερικές ημέρες το κλίμα ευφορίας».

Πρόσφατα ο Μισέλ Πλατινί παραδέχτηκε πως όταν ήταν συμπρόεδρος στην οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ 1998 στη Γαλλία «πειράχτηκε» η κλήρωση έτσι ώστε οι Μπλε να συναντήσουν το φαβορί Βραζιλία μόνο στον τελικό.

Και το 1994 οι Αμερικανοί είχαν ρωτήσει πολλές από τις φιναλίστ την πόλη που επιθυμούσαν να αγωνιστούν, ούτως ώστε να έχουν κοντά τους περισσότερους φιλάθλους.

Με τη χθεσινή τους νίκη οι Ρώσοι δύσκολα θα γίνουν η δεύτερη διοργανώτρια ομάδα μετά τη Νότια Αφρική που δεν θα καταφέρει να προκριθεί στον επόμενο γύρο. Η χαρά του Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν τέτοια ώστε τηλεφώνησε στον προπονητή Τσερτσέσοφ μετά τον θρίαμβο επί των Σαουδαράβων για να τον συγχαρεί. Ο ρώσος πρόεδρος είχε προειδοποιήσει τους παίκτες για το βάρος της ευθύνης που σηκώνουν γιατί θεωρεί την καλή πορεία της Εθνικής απαραίτητο στοιχείο ενός επιτυχημένου Μουντιάλ.

Η ευεξία που δημιούργησαν στον ρωσικό λαό τα πέντε γκολ επί της Σαουδικής Αραβίας είναι τέτοια ώστε ο βουλευτής Βιτάλι Μιλόνοφ πρότεινε να επιβάλλονται στο εξής πρόστιμα 10.000 ρουβλιών σε όποιον προσβάλλει την εθνική ομάδα και τους παίκτες της γιατί θα είναι σαν να προσβάλλει την ίδια τη χώρα.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η Ρωσία ζει τις πρώτες ημέρες του δικού της παραμυθιού και ο Πούτιν απολαμβάνει την προσωπική του νίκη επί των Δυτικών που μποϊκοτάρισαν τη χθεσινή έναρξη των αγώνων.