Το γαϊτανάκι του πρωταθλήματος συνεχίζεται απόψε (19.00 – Cosmotesports 4) στο ΣΕΦ και τελειώνει εκεί εάν ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός πετύχει το πέμπτο συνεχόμενο διπλό του στο φαληρικό στάδιο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος θέλουν να διατηρήσουν τον τίτλο τους με «διπλό» στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου τους, όπως πήραν το περσινό πρωτάθλημα, αυτό του 1999, αλλά και του 2010 και του 2013, δηλαδή ψάχνουν τον πέμπτο τους τίτλο μέσα στο ΣΕΦ. Για να το πετύχουν, θέλουν την ίδια συνταγή των τελευταίων δύο τελικών, την εξαιρετική τους άμυνα (δέχτηκαν μόλις 66 και 58 πόντους αντίστοιχα) και την ίδια ώρα Ρίβερς και Λοτζέσκι –που αναμένεται και πάλι να παίξουν ταυτόχρονα –να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.

Απέναντί τους ένας Ολυμπιακός που θέλει να αντιδράσει, να ισοφαρίσει και να πάει την Κυριακή να διεκδικήσει όποιες ελπίδες έχει στο ΟΑΚΑ κόντρα στους Πράσινους. Ολα αυτά βέβαια προϋποθέτουν να εμφανιστούν οι γηπεδούχοι αποφασισμένοι και να πάρουν πράγματα και από τους (εξαφανισμένους και στους τελικούς, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων) Αμερικάνους τους. Παράλληλα Σπανούλης και Πρίντεζης θα πρέπει να ηγηθούν μιας τέτοιας προσπάθειας για ισοφάριση σε πρώτη φάση. Για δεύτερη σερί προπόνηση οι πρόεδροι, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, έδωσαν το «παρών», ενώ οι Πειραιώτες έβγαλαν εκ νέου ανακοίνωση για τον κόσμο ζητώντας του και πάλι βοήθεια μόνο με τη φωνή του.

Από την πλευρά των φιλοξενουμένων ο Τζέιμς Γκίστ συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο πόδι από το διάστρεμμα που είχε υποστεί και θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή εάν τελικά θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του. Χθες έκανε πάντως σε χαλαρούς ρυθμούς προπόνηση.

Γιάννης Λαμπίρης