Η ώρα του… «Show me the money» του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και της Pan Asia έφτασε. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προκήρυξε χθες Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, κίνηση η οποία έχει άμεση συνάρτηση με την επικείμενη αλλαγή ιδιοκτησίας στην ΠΑΕ και την είσοδο του ταϊλανδού επιχειρηματία και των συνεργατών του στους Πράσινους. Μια ΑΜΚ που θα επικυρωθεί στο αυριανό έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ.

Οι προσκλήσεις από τον πρόεδρο Βασίλη Κωνσταντίνου στα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ ήταν δύο, αρχικά για ΔΣ (στις 2:30 μ.μ.) και εν συνεχεία για νέο, έκτακτο ΔΣ (στις 3 μ.μ.). Για το πρώτο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το θέμα ημερήσιας διάταξης αφορά στην (προηγούμενη) Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 7.000.000 ευρώ που είχε προκηρυχθεί στις 8 Μαρτίου. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο ΔΣ με κύριο θέμα την προκήρυξη ΓΣ (εντός 20 ημερών) για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 20.000.000 ευρώ, με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών αξίας 0,30 ευρώ, καθώς και η αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του καταστατικού.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Οτι εάν ο Παϊρότζ αποδειχθεί συνεπής σε όσα έχει εξαγγείλει και βάλει σε μετρητά το συγκεκριμένο ποσό στα ταμεία της ΠΑΕ, θα αποκτήσει άμεσα την πλειοψηφία των μετοχών. Και ταυτόχρονα, ο σύλλογος θα έχει 20 εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες του, προκειμένου να τα διοχετεύσει σε όποιες υποχρεώσεις επιθυμεί. Παράλληλα, απ’ αυτά τα χρήματα θα μπορεί ο Παναθηναϊκός να κλείσει ανοιχτές μεταγραφικές υποθέσεις (απόκτηση Κάτσε, ανανέωση Λουντ) και ο Πιεμπονγκσάντ να είναι πια ο ηγέτης της ΠΑΕ.

Ετσι κι αλλιώς ο Ταϊλανδός συμπεριφέρεται σαν το απόλυτο αφεντικό του Παναθηναϊκού και περιμένει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή να ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος και να έρθει στην Ελλάδα ώστε να υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Αλαφούζο που θα πιστοποιεί τη μεταξύ τους συμφωνία και θα επικυρώνει την αλλαγή σκυτάλης στην ΠΑΕ, λίγες μέρες πριν την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος. Τυπικά, η μεταβίβαση των μετοχών θα γίνει στις 4 Ιουλίου, είκοσι μέρες δηλαδή μετά τη ΓΣ, όπως προβλέπει ο νόμος.

Το θέμα Κάτσε

Η περίπτωση του Εργκους Κάτσε και του εκ νέου δανεισμού του στον Παναθηναϊκό έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία και μόνο αν ο Σαββίδης στυλώσει τα πόδια δεν θα προχωρήσει η υπόθεση. Ο Γιώργος Δώνης επικοινώνησε μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες με τον ατζέντη του παίκτη Νίκο Καγιούλη και συζήτησαν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με τον έλληνα ατζέντη να εκφράζει και πάλι την αισιοδοξία του πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και θα κλείσει η υπόθεση θετικά για τον Παναθηναϊκό.

Ο Δώνης, μάλιστα, εξέφρασε για ακόμα μία φορά την εκτίμησή του για τον ποδοσφαιριστή και το πόσο καλά ταιριάζει στα πλάνα που έχει για τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν.

Οσον αφορά το θέμα του έλληνα τεχνικού, πλέον η διαπραγμάτευση έχει ολοκληρωθεί, η συμφωνία είναι οριστική και το μόνο που απομένει είναι να επιστρέψει από τις ολιγοήμερες διακοπές που βρίσκεται (πιθανότατα την Παρασκευή) και να υπογράψει τη συμφωνία.

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τον Εμποκού και τα χρωστούμενα στην Κιέβο, η FIFA απειλεί μέχρι και με υποβιβασμό τον Παναθηναϊκό, αλλά κίνδυνος δεν φαίνεται να υπάρχει. Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός αναμένεται να εξοφλήσει την ιταλική ομάδα και να βάλει τέλος στη συγκεκριμένη ιστορία.

Σλοβενία ή Ολλανδία η προετοιμασία

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να μεταβεί στο εξωτερικό ο Μίκι Μένταν για να δει υποψήφια προπονητικά κέντρα για την προετοιμασία. Σλοβενία και Ολλανδία είναι οι δύο επικρατέστερες χώρες για τους Πράσινους.