Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα καταδίκασε έντονα τις επιθέσεις που έγιναν στα κτίρια όπου στεγάζονται η Ελληνοαμερικανική Ενωση στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter, η αμερικανική πρεσβεία προτρέπει τις ελληνικές διωκτικές αρχές να προστατεύσουν τα ιδρύματα αυτά και να οδηγήσουν τους δράστες της επίθεσης ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, άγνωστοι επιτέθηκαν, την Τρίτη λίγο μετά τις 16.00, στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην οδό Μασσαλίας στο Κολωνάκι και με βαριοπούλες έσπασαν την τζαμαρία, ενώ στη συνέχεια πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα υπέρ του μέλους της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ανάλογη επίθεση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Ελληνοαμερικανική "Ένωση στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Φράγκων. Οπως ανέφερε το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εισέβαλαν άγνωστοι, οι οποίοι πέταξαν «τρικάκια» (φέιγ βολάν) στήριξης του Δημήτρη Κουφοντίνα και έγραψαν συνθήματα με σπρέι.