Με εμφάνιση που δικαιώνει τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Βραζιλία χόρεψε σάμπα στην πόλη του βαλς, τη Βιέννη, νικώντας με 3-0 την Αυστρία στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι της πριν πετάξει για τη Ρωσία.

Πρωταγωνιστής ήταν ξανά ο Νεϊμάρ που πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ, το 55ο με τη φανέλα της Σελεσάο, με το οποίο έπιασε στην τρίτη θέση των κορυφαίων σκόρερ της Εθνικής Βραζιλίας τον Ρομάριο. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, που ανέβασε στα social media το μήνυμα «τεράστιος σεβασμός για το ίνδαλμά του, τον Ρομάριο». Σύμφωνα με την ομοσπονδία ωστόσο, ο Ρομάριο έχει 56 γκολ στο όνομά του, αν και ένα από αυτά σημειώθηκε σε ανεπίσημο παιχνίδι.

Γεγονός είναι πάντως πως ο Νεϊμάρ, στο δεύτερο παιχνίδι στο οποίο αγωνίζεται μετά το κάταγμα στο μετατάρσιο και το πρώτο ως βασικός από τον Φεβρουάριο, δείχνει ότι αρχίζει να επανέρχεται στα γνωστά πολύ υψηλά στάνταρ και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στη βραζιλιάνικη ομάδα.

«Είμαστε έτοιμοι»

«Το τραύμα από τον τραυματισμό τελείωσε. Είμαστε έτοιμοι. Οι φίλαθλοι μπορούν να ονειρεύονται γιατί κι εμείς ονειρευόμαστε. Πρέπει να εμπιστεύεσαι, πρέπει να ονειρεύεσαι, δεν μπορείς να συγκρατήσεις το κύμα, όχι. Τα όνειρα δεν απαγορεύονται. Αυτοί οι 23 που κλήθηκαν μαζί με τους προπονητές είναι που ονειρεύονται περισσότερο τον τίτλο. Ας το κάνουμε λοιπόν», δήλωσε στη μεικτή ζώνη ο Νεϊμάρ, δίνοντας τον τόνο των προσδοκιών για τη Σελεσάο. Για τη δική του απόδοση υπογράμμισε: «Είμαι χαρούμενος. Χαρούμενος που επέστρεψα, με το σημερινό μου παιχνίδι. Νιώθω όλο και πιο έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οχι μόνο εγώ αλλά όλη η ομάδα».

Η νίκη της Σελεσάο ίσως προκαλέσει πολλά ερωτηματικά αλλά και φόβο σε μία από τις βασικές αντιπάλους της για το τρόπαιο στη Ρωσία, τη Γερμανία, καθώς η Μάνσαφτ είχε ηττηθεί από την Αυστρία την προηγούμενη εβδομάδα με 2-1. Να σημειωθεί πως οι Αυστριακοί ήταν αήττητοι στα προηγούμενα οκτώ παιχνίδια τους.

«Η συγκέντρωση και η ανταγωνιστικότητα της ομάδας ήταν αξιέπαινη. Σήμερα ήταν ένα ακόμα παράδειγμα πως ψυχολογικά ωριμάζουμε. Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι με σκληρά μαρκαρίσματα αλλά τα πήγαμε περίφημα», δήλωσε ο προπονητής της Σελεσάο, Τίτε, για τον οποίο σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα ενδιαφέρεται η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Τίτε σημείωσε ότι η Βραζιλία δεν είναι ακόμα έτοιμη αλλά οι νίκες και οι καλές εμφανίσεις τής δίνουν αυτοπεποίθηση.

Για πρώτη φορά έπαιξε μαζί η τετράδα Γουίλιαν, Νεϊμάρ, Φιλίπε Κουτίνιο, Γκαμπριέλ Ζεσούς (οι δύο τελευταίοι σκόραραν χθες) και όπως είδε όλος ο κόσμος και παραδέχθηκε και ο προπονητής τους, τα πήγαν πολύ καλά, θέτοντας υποψηφιότητα και οι τέσσερις για τη βασική ενδεκάδα στα ματς του Μουντιάλ.