Αποφασισμένος να αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι της Αιγύπτου στη φάση των ομίλων, με αντίπαλο την Ουρουγουάη, αφίχθη στη Ρωσία ο Μοχάμεντ Σαλάχ μαζί με την υπόλοιπη αποστολή των Φαραώ.

«Είμαι σε καλή κατάσταση και αποφασισμένος να παίξω στο παιχνίδι με την Ουρουγουάη» δήλωσε ο άσος της Αιγύπτου στο περιθώριο της πρώτης ανοιχτής προπόνησης της ομάδας του, στην έδρα της το Γκρόζνι.

Για τις φιλοδοξίες που έχει η ομάδα του, ο Σαλάχ είπε:«Δεν γνωρίζω πόσο μακριά θα φτάσει αλλά είμαστε καλά προετοιμασμένοι και με μεγάλες ελπίδες. Επειτα από 28 χρόνια επιστρέφουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο με καλή διάθεση».

Ο γιατρός της Αιγύπτου Μοχάμεντ Αμπου αλ Ελα έχει δηλώσει ότι θα επαναξιολογήσει την κατάσταση του Σαλάχ στο τέλος της εβδομάδας πριν αποφασίσει αν θα παίξει εναντίον της Ουρουγουάης.

«Δεν πρέπει να παίξει αν δεν έχει ξεπεράσει απολύτως τον τραυματισμό του», τόνισε.

«Σαν τον Ράμος»

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του ρώσου αμυντικού Ιλια Κουτέποβ, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι το παιχνίδι του Σαλάχ δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα και όταν έρθει η στιγμή να τον αντιμετωπίσει θα χρησιμοποιήσει παρόμοια τακτική με αυτήν του Σέρχιο Ράμος, ο οποίος ως γνωστόν τον τραυμάτισε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ «κλειδώνοντας» το χέρι του κάτω από τη μασχάλη του.

«Του εύχομαι γρήγορη ανάρρωση και θα είμαι χαρούμενος αν αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, γιατί όταν παίζεις με τέτοιες ευφυΐες σε βοηθά να βελτιωθείς και εσύ», κατέληξε ο Κουτέποβ.

Η Αίγυπτος θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία στις 19 Ιουνίου, στην Αγία Πετρούπολη.