Καθοριστική αναμένεται να είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα του Πόντους Βέρνμπλουμ και το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του σουηδού μεσοαμυντικού. Ο Δικέφαλος του Βορρά περιμένει την απάντηση του πρώην άσου της ΤΣΣΚΑ και οι ιθύνοντες της ομάδας της Θεσσαλονίκης έχουν ξεκαθαρίσει στην πλευρά του παίκτη ότι περιμένουν σύντομα απάντηση.

Ο ΠΑΟΚ έχει ρίξει το βάρος των προσπαθειών του στην απόκτηση του Σουηδού, ωστόσο ο Βέρνμπλουμ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και δεν έχει ακόμα απαντήσει στον Δικέφαλο του Βορρά. Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι ο 31χρονος μεσοαμυντικός έχει στα χέρια του αρκετές προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά και από ομάδες των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο Βέρνμπλουμ δεν έχει ακόμα πάρει την απόφασή του για την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ θέλουν να τελειώσει το θέμα με τον Βέρνμπλουμ όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα περιμένει για δυο-τρεις μέρες ακόμα την απάντηση του Σουηδού. Αν ο Βέρνμπλουμ δεν απαντήσει, ο Δικέφαλος του Βορρά θα στραφεί στην εφαρμογή του εναλλακτικού πλάνου, αφήνοντας στην άκρη την περίπτωση του πρώην μεσοαμυντικού της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Βέρνμπλουμ παραμένει αυτή τη στιγμή ο πρώτος στόχος για τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι δεδομένο ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν αν ο Σουηδός συνεχίσει με την ίδια τακτική.