Χειμαρρώδης, πληθωρικός και ενίοτε παρορμητικός και την ίδια στιγμή τρυφερός, απλός και σεμνός, ο Παύλος Γιαννακόπουλος βάδιζε σε τεντωμένο σχοινί και συνδύαζε τα αντίθετα άκρα! Δεν φειδόταν χρημάτων, αφιέρωνε την καθημερινότητά του στον Παναθηναϊκό, κυκλοφορούσε με τη Mercedes του ακόμη και στον Πειραιά, δεν είχε ποτέ συνοδούς και άνδρες ασφαλείας και ξόδεψε αμύθητα ποσά σε μεταγραφές που ενίοτε τις ανακοίνωνε προς τους δημοσιογράφους από το τηλέφωνο ενός περιπτέρου! Το εννοώ αυτό και μάλιστα επικαλούμαι ως παράδειγμα το περιστατικό που έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 1991, όταν σταμάτησε σε ένα περίπτερο στο Μπραχάμι, πήρε αμπάριζα τους δημοσιογράφους στα σταθερά τηλέφωνα των εφημερίδων, αναφωνώντας έμπλεος χαράς και με τη συνηθισμένη προσφώνησή του «παιδί μου, παιδί μου, πήραμε τον αθλητή Μυριούνη από τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου!». Αμ το άλλο; Καιγόταν το σύμπαν στη Γλυφάδα το 1994 μεσούντων των τελικών της Α1 και ο Παύλος κυνηγούσε στο προαύλιο του γηπέδου την κόρη του Στόγιαν Βράνκοβιτς και της φώναζε «στάσου βρε ευλογημένο να μου δώσεις ένα φιλάκι, θα σου πάρω καστανάκια, θα σου πάρω καστανάκια»! Ποιος, αλήθεια, μπορεί να ξεχάσει τον σπουδαίο Παύλο Γιαννακόπουλο;

Το νέο look του κόκκινου λεωφορείου

Μια ακόμη ιδιαίτερη παρουσίαση και ένα πολύ έξυπνο moto. Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το απόγευμα του Σαββάτου μέσω των social media το νέο look του λεωφορείου της ποδοσφαιρικής ομάδας που πλέον είναι φωτιά στα κόκκινα. «Θρυλικά χιλιόμετρα δόξας», έγραψαν στην ανάρτησή τους, οι Πειραιώτες παρουσιάζοντας μια σειρά από φωτογραφίες του πούλμαν που κέρδισε τις εντυπώσεις με τη νέα όψη του. Κατακόκκινο, με το όνομα του κλαμπ ακόμη μεγαλύτερο στις δύο πλευρές. Να σημειώσω, εδώ, ότι το πρώτο ταξίδι είναι ήδη προγραμματισμένο. Το λεωφορείο αναχωρεί με τελικό προορισμό το Ζέεφελντ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Μεγάλο φαβορί να αναλάβει την ΑΕΚ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βγήκε νικητής στην κόντρα των ελλήνων προπονητών στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της ρωσικής λίγκας οδηγώντας τη Χίμκι σε νίκη επί της Ούνιξ Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη. Ετσι όπως όλα δείχνουν ο πρώτος –δεδομένου ότι η Χίμκι εξασφάλισε και πρόκριση στην Ευρωλίγκα –θα παραμείνει κάτοικος Ρωσίας, ενώ ο δεύτερος είναι πλέον το μεγάλο φαβορί να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Νέο ψαλίδι στις ελπίδες επιστροφής

Μία ακόμη πληροφορία που συντείνει υπέρ της παραμονής του Σέρχιο Αραούχο στη Λας Πάλμας μετέδωσαν τα ισπανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με την «AS», η διοίκηση της υποβιβασθείσας ομάδας θα προτείνει μείωση αποδοχών έως και 50% σε ποδοσφαιριστές ενόψει της νέας σεζόν, αλλά δεν συμπεριλαμβάνει τον Αργεντινό στη λίστα των περικοπών. Θέλει να τον κρατήσει ζεστό με συμβόλαιο που παραπέμπει στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Οπότε, το συμπέρασμα είναι νομίζω αβίαστο: το νέο ψαλίδι στις ελπίδες της ΑΕΚ για επιστροφή του «τσίνο»…

Τα ραντεβού και ο ρόλος του Νταμπίζα

Ο Παναθηναϊκός και ο Γιώργος Δώνης έχουν δώσει τα χέρια εδώ και περίπου μία εβδομάδα, επίσημη ανακοίνωση όμως δεν έχει προκύψει ακόμα. Αναμένεται να γίνει σήμερα, αφού ο Δώνης την Πέμπτη το βράδυ πήγε στη Θεσσαλονίκη και το Σαββατοκύριακο υπήρξε… παύση εργασιών. Δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό στην υπόθεση. Θα έρθει στην Αθήνα, όπως μου λένε, αναμένεται να βάλει την τζίφρα και θα είναι και επίσημα προπονητής του Παναθηναϊκού παρότι κάποιοι ανησύχησαν από την καθυστέρηση.

Οπως οι ίδιοι έχουν ανησυχήσει και για την υπόθεση Νταμπίζα. Εδώ υπάρχει… παρασκήνιο. Προσοχή, όχι πρόβλημα, αλλά παρασκήνιο. Τι λέει αυτό; Πως ο Νταμπίζας έχει μεν το ΟΚ από την πλευρά Παϊρότζ για να λειτουργεί ως τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα έχει ακριβώς τον ίδιο ρόλο και μετά τη μεταβίβαση των μετοχών. Ισως του δώσουν άλλο πόστο. Διαφορετικό. Αν το δεχθεί βεβαίως.

Πάντως, εντός των ημερών ο Νταμπίζας έχει δύο πολύ σημαντικά ραντεβού. Το ένα είναι με άνθρωπο του Ραμαντάνι. Ερχεται στην Ελλάδα για να τον συναντήσει και να «τρέξει» πράγματα. Και μεταγραφικά, μεταξύ άλλων. Το δεύτερο ίσως γίνει στη Θεσσαλονίκη. Με παράγοντες του ΠΑΟΚ, προκειμένου να ολοκληρωθεί το θέμα του Κάτσε.