Μία σπάνια απευθείας πτήση από την Πιονγιάνγκ προσγειώθηκε το Σάββατο στην Σιγκαπούρη, πριν από την αναμενόμενη άφιξη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, για την προγραμματισμένη συνάντηση κορυφής με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος Τραμπ κι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αναμένεται ότι θα συζητήσουν τη λήξη της διεθνούς απομόνωσης της Πιονγιάνγκ, αλλά και τον τερματισμό εξέλιξης του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος.

Η άφιξη ενός αεροσκάφους Airbus 330 στο αεροδρόμιο Τσανγκί, ενίσχυσε τις υποψίες ότι έφτασε στην Σιγκαπούρη μία αντιπροσωπεία αποτελούμενη από βορειοκορεάτες αξιωματούχους, προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα προπαρασκευής της επίσκεψης υπό τον στενό συνεργάτη του Κιμ, Κιμ Τσανγκ Σον, που βρίσκονταν για συνομιλίες στην Σιγκαπούρη.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Τσανγκί την Κυριακή, σύμφωνα με δήλωση που έκανε την Παρασκευή στο Reuters, πηγή που εμπλέκεται στην προετοιμασία του ταξιδιού.

Σημειώνεται ότι αυξημένα μέτρα ασφάλειας εφαρμόζονται σε ξενοδοχείο St. Regis hotel στο κέντρο της Σιγκαπούρης, ένα από τα ξενοδοχεία στα οποία αναμένεται να διαμείνουν οι δύο ηγέτες.