Η Αυστραλία έχει πολλούς λόγους να αισθάνεται άνετη ενόψει της συμμετοχής της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, γιατί πολύ απλά η παρουσία της στα ρωσικά γήπεδα είναι ήδη μια σημαντική επιτυχία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Ο,τι καλύτερο μπορεί να προκύψει για τους Αυστραλούς θα ισοδυναμεί με υπέρβαση και αυτό το γνωρίζουν καλά ο Μπερ φαν Μάρβαϊκ και οι παίκτες του.

Οι Αυστραλοί στηρίζουν πολλά σε έναν παίκτη που ετοιμάζεται να γράψει Ιστορία. Ο λόγος για τον 38χρονο στράικερ Τιμ Κέιχιλ, ο οποίος είναι το μεγάλο αστέρι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. Ο πολύπειρος επιθετικός έχει αγωνιστεί σε τρία ακόμα Μουντιάλ (2006, 2010 και 2014) και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι είχε καταφέρει να σκοράρει και στις τρεις διοργανώσεις που προαναφέραμε. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι ο βετεράνος επιθετικός είναι στο «κυνήγι» ενός εξαιρετικού επιτεύγματος, καθώς θέλει να πετύχει γκολ σε τέταρτο Μουντιάλ. Αν μη τι άλλο, ο ηγέτης της Εθνικής Αυστραλίας έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση και θέλει να γράψει Ιστορία.

Στο πρόσωπο του Κέιχιλ μπορεί κάποιος να διακρίνει την πορεία των Αυστραλών στις τελικές φάσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων. Ο έμπειρος επιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ στη ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του και έχει παίξει σε Μίλγουολ και Εβερτον στην Αγγλία. Μάλιστα, αυτός που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας για να συνεχίσει την καριέρα του και ο ίδιος θεωρεί πως το Μουντιάλ μπορεί να τον βοηθήσει να βρει ένα (ακόμα) καλό συμβόλαιο.

Κανείς δεν αμφιβάλλει για τις ικανότητες του Κέιχιλ στο σκοράρισμα. Τα γκολ άλλωστε που έχει πετύχει στην καριέρα του αποδεικνύουν πως είναι ένας εξαιρετικός γκολτζής. Τα (ποδοσφαιρικά) χρόνια όμως έχουν περάσει και στην ηλικία των 38 ετών δεν είναι εύκολο για τον αυστραλό φορ να κάνει τη διαφορά.

Ο ίδιος πάντως δηλώνει έτοιμος να ηγηθεί της προσπάθειας της Αυστραλίας για τη μεγάλη έκπληξη, την πρόκριση δηλαδή στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Πολύ δύσκολο, καθώς στον τρίτο όμιλο υπάρχουν Γαλλία, Δανία και Περού, αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο.

Η Αυστραλία είναι ομάδα που θα τα δώσει όλα και στα τρία παιχνίδια του γκρουπ και όποιος την υποτιμήσει θα καταλάβει πως έκανε λάθος. Είναι μια ομάδα που έχει πολύ καλά τρεξίματα και στηρίζει το παιχνίδι της στην καλή ανασταλτική λειτουργία. Θα προσπαθήσει για την έκπληξη, αλλά είναι δύσκολο να πάρει μια από τις δύο θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Ο προπονητής Μπερτ φαν Μαρβάικ

Με άρωμα τουλίπας

Ο ολλανδός τεχνικός ανέλαβε τα ηνία της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας τον Ιανουάριο του 2018 αντικαθιστώντας τον Αγγελο Ποστέκογλου. Μάλιστα, αυτό που πρέπει να πούμε είναι πως ο ολλανδός προπονητής δεν θα συνεχίσει στον πάγκο των Socceroos μετά το Μουντιάλ. Το αξιοσημείωτο με τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της Ολλανδίας είναι πως οδήγησε τη Σαουδική Αραβία στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά οι δύο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους. Ο Μάρβαϊκ έχει μεγάλη εμπειρία από εθνική ομάδα καθώς κάθισε για τέσσερα χρόνια στον πάγκο της Ολλανδίας, την οποία και οδήγησε στον τελικό του Μουντιάλ του 2010, όπου οι Οράνιε ηττήθηκαν από την Ισπανία με 1-0.