Η εθνική ομάδα της Γαλλίας αναμένεται να έχει ηγετικό ρόλο στα δρώμενα του τρίτου ομίλου της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οταν στο γκρουπ υπάρχουν Περού, Αυστραλία και Δανία, τότε οι Τρικολόρ έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Είναι μια ομάδα με ταλέντο, δυνατότητες και παραστάσεις και μπορεί να φτάσει στο τέλος του δρόμου.

Η επίτευξη πάντως της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης δεν καλύπτει τις φιλοδοξίες της γαλλικής ομάδας. Η παρέα του Αντουάν Γκριεζμάν έχει μεγάλες βλέψεις στη διοργάνωση και οι Γάλλοι «ξόδεψαν» τα δύο προηγούμενα χρόνια προσπαθώντας να βρουν γιατί την πάτησαν στο Euro που έγινε στο σπίτι τους.

Για ταλέντο τα είπαμε. Για εμπειρίες και παραστάσεις επίσης. Ο ηγέτης όμως; Οι Μπλε έχουν για leader ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και το ζητούμενο για τους Τρικολόρ είναι να λάμψει το συγκεκριμένο αστέρι. Ας μην πλατειάζουμε, είναι ώρα για τις συστάσεις.

Αντουάν Γκριεζμάν. Είναι δίχως ίχνος αμφιβολίας ο παίκτης που θα κληθεί να σηκώσει το βάρος των προσπαθειών της Γαλλίας για διάκριση στο Μουντιάλ. Θα ηγηθεί των Τρικολόρ έχοντας κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης και στο μυαλό του γάλλου στράικερ υπάρχει μόνο μια σκέψη: η κατάκτηση της κορυφής του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο διεθνής στράικερ των Ροχιμπλάνκος έφτασε πριν από δύο χρόνια στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τη Γαλλία αλλά οι Πορτογάλοι κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη. Οι Τρικολόρ θα παραταχθούν στα γήπεδα της Ρωσίας έχοντας πολύ μεγάλες προσδοκίες από τον επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Γκριεζμάν είναι ήδη στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων αναφορικά με το αν θα πάρει μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο αυτό που «καίει» τον Γάλλο στην παρούσα φάση είναι η προσπάθεια της Γαλλίας να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Υπολογίσιμη

Αν μπορεί η ομάδα του Ντεσάν να τα καταφέρει; Ενα είναι σίγουρο: τη Γαλλία πρέπει πάντα να την υπολογίζεις. Και αν ο διεθνής άσος της Ατλέτικο είναι στα πάνω του, τότε όλα είναι πιθανά για τους Τρικολόρ.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία πως η γαλλική ομάδα είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο γκρουπ. Είναι όμως και μια ομάδα που έχει βρεθεί σε ανάλογη θέση σε πρόσφατα Μουντιάλ. Και η εξέλιξη των πραγμάτων δεν ήταν αυτή που επιθυμούσαν οι Γάλλοι, καθώς τόσο το 2002 όσο και στο 2010 είχαν μείνει εκτός από την πρώτη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης.

Τέτοιο κάζο δεν θέλουν φυσικά ούτε να το σκέφτονται οι Τρικολόρ και θέλουν να… ξεμπερδεύουν από τον όμιλο από τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ντιντιέ Ντεσάν

Η παρουσία του στον πάγκο της Γαλλίας είναι ένα πλεονέκτημα για τους Μπλε. Ο έμπειρος τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του από το 2012 και είναι σε θέση να γνωρίζει καλά τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της ομάδας του. Εχει εμπειρίες, ως προπονητής, από Μουντιάλ και Euro, από μεγάλες δηλαδή διοργανώσεις, και αυτό είναι κάτι που μετράει πολύ. Δεν χωρεί αμφιβολία πως στην άκρη του γαλλικού πάγκου κάθεται ένας πολύ καλός και έμπειρος προπονητής. Είναι και αυτό ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τη Γαλλία.