Στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη ήταν και χθες, δίχως πλέον αυτό να αποτελεί φυσικά είδηση. Το εργασιακό του περιβάλλον είναι για τον Πέδρο Μαρτίνς το «στρατηγείο» του Ολυμπιακού, σε αυτό βρίσκεται πια σε καθημερινή βάση, είτε ετοιμάζοντας το «πακέτο» της προετοιμασίας που έρχεται είτε συνεργαζόμενος με τον Κριστιάν Καρεμπέ και τον Φρανσουά Μοντέστο για υποθέσεις που αφορούν τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Πραγματικά ενεργός ο πορτογάλος προπονητής. Συμμετέχει σε όλα. Και η παρέμβασή του προφανώς θα είναι σε θέση να εκτιμηθεί καλύτερα από τις 15 Ιουνίου, όταν και στον Ρέντη θα αρχίσει η προσπάθεια για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η έναρξη της προετοιμασίας. Εχει αρκετό ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται ο Μαρτίνς να εκμεταλλευθεί το πρώτο στάδιο. Αυτό που θα λάβει χώρα για ένα 10ήμερο στο αθλητικό κέντρο της ομάδας. Διάστημα που επί της ουσίας θα εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ερυθρόλευκο trial.

Υπάρχουν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του. Εκτιμάται πως με θέα στο επόμενο αγωνιστικό μοντέλο θα προκύψουν περισσότερες από 15 αποχωρήσεις, είτε αφορούν πρόσωπα που ήταν στην περσινή ομάδα είτε άλλους που αγωνίζονταν ως δανεικοί με άλλα χρώματα. Ο πορτογάλος προπονητής έχει καταφέρει μέσα από την ανάλυση (βίντεο) να σχηματίσει μια πρώτη άποψη για όλους και, όπως λέει στους ανθρώπους της ομάδας, είναι αρκετά ευχαριστημένος από το συνολικό επίπεδο των διαθεσίμων. Σε σημείο που να μπαίνει στον πειρασμό να… δώσει ευκαιρίες. Θέλει λοιπόν να τους δει όλους. Να τους δει στο γήπεδο σε αυτές τις πρώτες προπονήσεις, να τους δει στο γραφείο του, καθώς σκοπεύει να μιλήσει με καθέναν ξεχωριστά ώστε να καταλάβει τον τρόπο που σκέφτονται και τη φιλοδοξία τους για συμμετοχή στο σχέδιο επανεκκίνησης που είναι σε λειτουργία στο μεγάλο λιμάνι. Οσοι λοιπόν καταφέρουν και τον πείσουν; Αυτομάτως θέτουν υποψηφιότητα για το επόμενο στάδιο. Για τη συμμετοχή στο βασικό στάδιο προετοιμασίας, από τις 25 του μήνα, στο Ζέεφελντ της Αυστρίας.

Στο συρτάρι 40 συμβόλαια

Οταν λέμε «όλοι», λοιπόν, εννοούμε «όλοι». Αναμένονται στον Ρέντη ποδοσφαιριστές όπως ο Σεμπά, ο Πάρντο, ο Βούκοβιτς (που από τον Ιανουάριο ήταν δανεικός στη Βερόνα), ο Προτό κ.λπ. Στην πραγματικότητα, σε σχέση με την περσινή ομάδα, αυτή τη στιγμή έχουν αποχωρήσει μόλις τρεις ποδοσφαιριστές. Ο Ζιλέ, ο Ιβουσιτς και ο Μποτία. Ολοι οι άλλοι δεσμεύονται με συμβόλαια και ακόμη και όσοι μοιάζει πιθανότερο να αναχωρήσουν, προφανώς θα πρέπει να περάσουν από μια σχετική διαδικασία. Είναι πολύ σοβαρό θέμα το «εσωτερικό μέτωπο» στο μεγάλο λιμάνι. Πρέπει προφανώς να αδειάσουν μπόλικες θέσεις, ώστε να προχωρήσει το σχέδιο της ενίσχυσης. Αυτή τη στιγμή συνολικά οι Πειραιώτες έχουν περισσότερα από 40 συμβόλαια στο συρτάρι. Θέλουν να φτιάξουν μια ομάδα με 25 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, θέλουν να ενισχυθούν επιπλέον στις μεταγραφές, όπου κινούνται σε πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις. Ολη αυτή η διαδικασία απαιτεί και πολύ προσεκτική δουλειά, αλλά και μπόλικη υπομονή. Η διοίκηση έχει δώσει το δικαίωμα στον Πέδρο Μαρτίνς να πάρει όλες τις αποφάσεις. Είναι λοιπόν στο χέρι τού Πορτογάλου αυτή η αξιολόγηση. Και η συνέχεια της διαδρομής για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας που θα κληθεί να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή.

Εγκώμια από Σίλβα

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ολυμπιακό και την ελληνική εμπειρία του ο Μάρκο Σίλβα. Ο νέος τεχνικός της Εβερτον δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από το μεγάλο λιμάνι εξήγησε («Record») πως «έφυγα με δική μου πρωτοβουλία. Εχω τρομερή σχέση με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου Βαγγέλη Μαρινάκη. Κι έχω μια εξαιρετική σχέση με τον Γιάννη Βρέντζο. Είμαι βέβαιος πως όταν γυρίσω στην Αθήνα, που δυστυχώς δεν το έχω κάνει, θα τύχω μιας εξαιρετικής υποδοχής. Γιατί οι σχέσεις μας είναι πάρα πολύ καλές. Οταν πήρα την απόφαση να φύγω, το έκανα για οικογενειακούς λόγους. Και επίσης για λόγους καριέρας. Αποφάσισα να αποχωρήσω. Ηταν δική μου η απόφαση».

Ελευθερία κινήσεων

Η διοίκηση έχει δώσει το δικαίωμα στον Πέδρο Μαρτίνς να πάρει όλες τις αποφάσεις. Είναι λοιπόν στο χέρι του Πορτογάλου αυτή η αξιολόγηση.