Η Ελλάδα παραμένει κι εφέτος κορυφαίος τουριστικός προορισμός των Αυστριακών για τις θερινές διακοπές τους, όχι μόνο στις «κανονικές» κρατήσεις των τουριστικών ομίλων και γραφείων, που σημείωσαν αύξηση έως 40% σε σχέση με πέρυσι, αλλά και στις «κρατήσεις της τελευταίας στιγμής».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αποκαλούμενου «Χρηματιστηρίου Υπόλοιπων Θέσεων», του μεγαλύτερου αυστριακού διοργανωτή ταξιδίων της τελευταίας στιγμής, η Ελλάδα  εμφανίζεται,  «έπειτα από μία δυνατή χρονιά,  το 2017»,  με ιδιαίτερα  μεγάλη  ζήτηση και μάλιστα κατά 30 % αύξηση σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. 

Οι πλέον προσφιλείς προορισμοί για τους τουρίστες από την Αυστρία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση,  είναι ξενοδοχεία στην Κρήτη, την Ρόδο, την Κέρκυρα, την Κω και την Σάμο. 

Να σημειωθεί,  πως σε σειρά δημοσιευμάτων του αυστριακού Τύπου (Salzburger Nachrichten, Der Standard), επισημαίνεται, ήδη από τις αρχές της χρονιάς,  το  γεγονός ότι  «η Ελλάδα παραμένει και εφέτος ο πλέον προσφιλής  τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, με τις  κρατήσεις να παρουσιάζουν  αύξηση  ακόμη και κατά 45 % σε σχέση με πέρυσι».

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και  χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις, και για κάποιες χρονιές την πρώτη θέση,  στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, που  κατά μέσο όρο 400.000  καταφθάνουν  ετησίως στη χώρα μας,  και ως εκ τούτου,  η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της –  8,8  εκατομμύρια κάτοικοι – βρίσκεται στην πρώτη θέση  από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.