«Ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος» τόνισε από το βήμα της Βουλής, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στην παρέμβαση της για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει αλλαγές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
«Προχειρότητα, πελατειακές σχέσεις, απαξίωση επιτυχημένων θεσμών, κυνήγι της αριστείας και γενικά οπισθοδρόμηση» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις αποτελούν μια σκληρή ταξική πολιτική που θίγει τους νέους διότι τα παιδιά των πλουσίων έχουν την δυνατότητα της φυγής στο εξωτερικό. «Κουβαλάτε νερό στο μύλο της ΝΔ, ακολουθείτε την πολιτική της που δεν πιστεύει στην δημόσια εκπαίδευση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Συριζοποίηση

Σχετικά με την κατάργηση της αξιολόγησης των συμβούλων, σημείωσε πως ο επιτυχημένος θεσμός που καταργεί σήμερα η κυβέρνηση θεσπίστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου από τους αγώνες των εκπαιδευτικών. «Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις επιχειρείτε την… Συριζοποίηση της εκπαίδευση» είπε.
Εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας πως τον βαραίνει προσωπικά η ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στα ΑΕΙ της χώρας λέγοντας πως έχουν μετατραπεί σε ορμητήρια και κέντρα παρανομίας.
Απαντώντας ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε «δεν ανέχομαι να λέτε ότι γίνονται όλα αυτά για να βολευτούν οι κολλητοί του υπουργού και της παρέας του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο οι κουτοί άνθρωποι θα έκαναν τέτοιο σχέδιο για να βολέψουν τους δικούς τους. Είχαμε πολύ καλύτερα σχέδια να αντιγράψουμε».