Θεσμός έχει γίνει πλέον η δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», που διοργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η φετινή δράση, που έγινε για 18η συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε σε τρεις διαφορετικές περιοχές,στον Ασπρόπυργο, στην Κυλλήνη Ηλείας και στην Κέρκυρα.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, έγινε αδελφοποίηση των τριών δράσεων όπου οι περίπου 170 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, συμμετείχαν όχι μόνο στον καθαρισμό των παραλιών αλλά και σε μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτισμού με τίτλο «Να σου πω μια ιστορία για μια παραλία;».

Τα βιωματικά εργαστήρια περιλάμβαναν: διαδραστική αφήγηση παραμυθιού, υιοθέτηση παρτεριού και κατασκευή Φάρου, επίδειξη λειτουργίας πυροσβεστικού οχήματος και εξοπλισμού, ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση πνιγμού, ζωγραφική σε καμβά, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά κ.ά.

Η δράση έκλεισε με την ανταλλαγή πλούσιου ιστορικού και φωτογραφικού μεταξύ των σχολείων και μια υπόσχεση όχι μόνο για την προστασία του τοπικού φυσικού πλούτου αλλά και μιας πιθανής ανταλλαγής επισκέψεων των μαθητών.

Στη δράση συμμετείχαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου, το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Παναγιάς Κυλλήνης καθώς και τα Δημοτικά σχολεία Αχαράβης και Αλεπούς, Κέρκυρας.