Η κόρη της ηθοποιού Ρόμι Σνάιντερ, η Σάρα Μπιασινί, δήλωσε «σοκαρισμένη» από την ταινία «Τρεις ημέρες στο Κιμπερόν», που είναι αφιερωμένη στη μητέρα της και θα προβληθεί στις γαλλικές αίθουσες στις 13 Ιουνίου. Η ταινία σύμφωνα με την Μπιασινί περιλαμβάνει «υπαινιγμούς εντελώς ψευδείς».

«Αγανάκτησα κυρίως γιατί πιστεύω ότι ο κόσμος που θα πάει να δει την ταινία, δεν θα δει μια ταινία για τη μητέρα μου. Δεν θα δει μια ταινία για τη Ρόμι Σνάιντερ. Είναι εντελώς λάθος. Η ταινία περιλαμβάνει πολλά υπονοούμενα και υπαινιγμούς που είναι εντελώς ψευδείς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ταινία «Τρεις ημέρες στο Κιμπερόν», που μετείχε στο διαγωνιστικό σκέλος της φετινής Μπερλινάλε, του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Βερολίνου, και προβλήθηκε τον Απρίλιο στη Γερμανία, αναφέρεται σε ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο τέλος της ζωής της Σνάιντερ: μια συνέντευξη που παραχώρησε το 1981 η ηθοποιός σε δημοσιογράφο του γερμανικού περιοδικού Stern, ο οποίος συνοδευόταν από φωτογράφο, όταν αυτή ήταν στο παραθαλάσσιο θέρετρο Κιμπερόν, στη δυτική Γαλλία.

Πηγή έμπνευσης για την ταινία μυθοπλασίας αποτέλεσαν πραγματικά γεγονότα. Το φιλμ δείχνει μια Σνάιντερ δυστυχισμένη και των άκρων, σε μια δύσκολη στιγμή της ζωή της, καθώς μόλις είχε χωρίσει από τον σύζυγό της Ντανιέλ Μπιασινί, πατέρα της κόρης της.

Η ηθοποιός των ταινιών «Σίσι» και «Ερωτική Αποκάλυψη», που πέθανε το 1982, παρουσιάζεται στην ταινία σαν να είναι εξαρτημένη από τα φάρμακα και το αλκοόλ, από τα οποία προσπαθεί να απαλλαγεί κατά τη διαμονή αυτή στο Κιμπερόν, μια εκδοχή της μητέρας της που η Μπιασινί αμφισβητεί.

«Πήγαινε κάθε χρόνο στο Κιμπερόν, αλλά για να κάνει θαλασσοθεραπεία, για να χάσει παραπανίσια κιλά, όπως πολλές ηθοποιοί. Ήταν μια συνήθεια. Ήταν απλά μια θαλασσοθεραπεία, δεν ήταν κέντρο αποτοξίνωσης», υποστηρίζει η Σάρα Μπιασινί που δηλώνει «σοκαρισμένη» που υπάρχουν στην ταινία «από την πρώτη σκηνή κιόλας, συνεχείς αναφορές στο αλκοόλ».

«Αυτό είναι το πιο σοβαρό σημείο κατά τη γνώμη μου, ότι δηλαδή την παρουσιάζει ως αλκοολική. Ενώ αν παρατηρήσετε όλους τους σκηνοθέτες και όλους τους ηθοποιούς με τους οποίους συνεργάστηκε, κανείς δεν είπε ποτέ ότι η μητέρα μου είχε πρόβλημα με το ποτό».

«Είναι εντελώς κακοπροαίρετο. Θέλει να την υποβαθμίσει», δηλώνει η Μπιασινί, που γεννήθηκε το 1977 και είναι και η ίδια ηθοποιός. «Ζητώ κυρίως ο κόσμος να πάψει να βγάζει λεφτά διασπείροντας ψέματα».

Στο υλικό που προορίζεται για τον Τύπο, η γαλλο-ιρανή σκηνοθέτρια Εμιλί Ατέφ αναφέρει ότι κράτησε ορισμένα αποσπάσματα της συνέντευξης στο Stern για την ταινία της «αλλά έγραψε επίσης και άλλα. Χρειαζόμουν αυτή την ελευθερία σε σχέση με τα πραγματικά γεγονότα για να φθάσω στην αλήθεια της ηρωίδας», τονίζει.