Μια πρώτη γεύση από τη δράση «ΠοΙηΜΑ-Πρωτότυπες Ιστορίες Μιας Αυλής» με την οποία συμμετέχει το φετινό καλοκαίρι η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων της Θεσσαλονίκης «Αρσις» στο πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά» πήραν την Τετάρτη μικροί και μεγάλοι. 

Οι «Πρωτότυπες Ιστορίες Μιας Αυλής», που εγκαινιάστηκαν την Τετάρτη και θα εκτυλίσσονται σε έξι δημοτικά σχολεία της συμπρωτεύουσας μέχρι τις 27 Ιουλίου, και ώρες 18.00 με 20.00, και με είσοδο ελεύθερη, περιλαμβάνουν Εργαστήρια Πολυγλωσσίας και Αθλητικής Ψυχολογίας, Καφέ και Σοκολάτα Πολυγλωσσίας, καθώς και εκπαίδευση σε ό, τι αφορά στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι το 11ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Αμαλίας 60), το 77ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Καβείρων 6), το 55ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Κρυστάλλη 10), το Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης (Καπάτου & Γαλανάκη), το 67ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Βερατίου 16) και το 64ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Κωνσταντίνου Μαζαράκη 1).

Το πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία στη Γειτονιά» είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Creativity Platform (ΑΜΚΕ), η οποία συντονίζει το πρόγραμμα, και αποκλειστικό δωρητή το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η δράση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα PIER – Protection, Integration and Education for Refugees in Greece, Italy and Austria. http://www.pier-program.com