Ενταση επικρατεί στην Αμφισσα μετά την κηδεία της 13χρονης που έπεσε νεκρή από τα πυρά ενός 34χρονου κρεοπώλη το βράδυ της Δευτέρας.

Δεκάδες Ρομά απέκλεισαν τον δρόμο που συνδέει την Άμφισσα με την Λαμία κι έκαψαν λάστιχα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούν διακριτικά τα γεγονότα, έχοντας αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία της περιοχής, ενώ έχουν διακόψει και την κυκλοφορία αρκετά μέτρα πριν το σημείο όπου εξελίσσονται τα γεγονότα.

Στο μεταξύ στη σύλληψη ενός άνδρα που κατηγορείται για απλή συνέργεια στη δολοφονία της 13χρονης στην Άμφισσα προχώρησε η Αστυνομία.

Πρόκειται για έναν 40χρονο αλλοδαπό, στα ίχνη του οποίου έφθασαν οι αστυνομικοί το απόγευμα της Τρίτης. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τον άνδρα ο οποίος φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο ο 34χρονος κρεοπώλης, πήγε στον καταυλισμό και αμέσως μετά τον πυροβολισμό, τράπηκαν μαζί σε φυγή.

Όσον αφορά στον 34χρονο επιχειρηματία, που σκότωσε με καραμπίνα το άτυχο κορίτσι, εξακολουθεί να αγνοείται.

Απειλούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι συγκεντρωμένοι Ρομά δήλωσανπως θα παραμείνουν στον δρόμο μέχρι να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης.

Ενώ προειδοποίησαν, ότι σε περίπτωση που η αστυνομία δεν συλλάβει άμεσα τον 34χρονο κρεοπώλ θα οργανώσουν περιπολίες για να τον βρουν οι ίδιοι, απειλώντας ουσιαστικά να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.