Τα καλά του φοράει ο Πειραιάς από την 1η Ιουνίου καθώς οι «Ημέρες Θάλασσας» έχουν δώσει μια διαφορετική πνοή στην πόλη. Η διοργάνωση που αποτελεί πλέον θεσμό διοργανώνονται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από τον Δήμο Πειραιά, σε συνεργασία με δεκάδες φορείς και συλλόγους της πόλης, η διάρκειά τους είναι 1-10 Ιουνίου και αποτελούν μια πρωτοποριακή διοργάνωση, η οποία αναδεικνύει τις δυνατότητες του Πειραιά σε σχέση με την θάλασσα.

Φέτος, οι «Ημέρες Θάλασσας» περιλαμβάνουν πολύ περισσότερες εκδηλώσεις απ όότι πέρσι, οι οποίες είναι δωρεάν για όλους και έχουν ως επίκεντρο τη θάλασσα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και απευθύνονται σε δημότες και επισκέπτες της πόλης, όλων των ηλικιών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στην τελετή έναρξης χαρακτήρισε τις «Ημέρες Θάλασσας», πρωτοποριακή διοργάνωση, που ενώνει όλους τους συμμετέχοντες σε ένα κοινό σκοπό. Προσδιορίζοντας τον κοινό σκοπό, μίλησε για την ανάδειξη των δυνατοτήτων που προσφέρει η θάλασσα στον Πειραιά σε όλα τα επίπεδα: ιστορικό, πολιτιστικό, αθλητικό, εκπαιδευτικό, αναπτυξιακό και την αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος της πόλης, που είναι η θάλασσα και οι άνθρωποί της.

Παράλληλα -επεσήμανε- ότι οι εκδηλώσεις των «Ημερών Θάλασσας» είναι μια ευκαιρία να έρθουν όλοι πιο κοντά, ο Δήμος, η Περιφέρεια, οι φορείς και οι δημότες και να περάσουν όμορφα, αυτό το γιορτινό δεκαήμερο. Επίσης, είναι ευκαιρία – όπως είπε – να προβληθεί η πόλη και να προσελκύσει επισκέπτες από κάθε γωνιά του ευρύτερου Πειραιά και της Αττικής, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά δύο ιστορικά πλοία: την τριήρη «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού και το Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Λάτση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο street party, στην Τρούμπα, το Σάββατο 9 Ιουνίου, μια μεγάλη διοργάνωση με τη συμμετοχή των νυχτερινών καταστημάτων της περιοχής, η οποία μαζεύει κάθε χρόνο πάρα πολύ κόσμο, κυρίως νέους, αλλά όχι μόνο.

10 δράσεις που αξίζει να παρακολουθήσετε

1. Τουρνουά Boccia «Αθλητισμός για όλους», Πέμπτη 7 Ιουνίου, 10:30

2. Οι μαθητές τυπώνουν 3D αντικείμενα με έμπνευση τη θάλασσα, Παρασκευή 8 Ιουνίου, 08:30

3. Επίδειξη μόδας, Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, Παρασκευή 8 Ιουνίου, 10:30

4. Κολυμβητικοί αγώνες «Κύπελλο Πειραιά», Σάββατο 9 Ιουνίου 17:00

5. «Χοροί της θάλασσας», Σάββατο 9 Ιουνίου, 19:00

6. Street party στην Τρούμπα, Σάββατο 9 Ιουνίου, 19:00

7. Θεματική ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, Κυριακή 10 Ιουνίου6, 10:00

8. Ταξιδεύοντας στην Ιστορία της Θάλασσας με το τρενάκι, Κυριακή 10

Ιοιυνίου 10:15

9. Επίδειξη θαλάσσιων αθλημάτων και όρθιας σανιδοκωπηλασίας, 10 Ιουνίου 11:00

10. Επίσκεψη στο πλωτό Μουσείο Hellas Liberty, Κυριακή 10 Ιουνίου, 13:30

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ