Η τελευταία εκδότρια της «Ελευθεροτυπίας» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών. Η Μάνια Τεγοπούλου, μητέρα τριών παιδιών, νοσηλευόταν εδώ και περίπου έναν χρόνο σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Η σορός της θα αποτεφρωθεί όπως έχει γίνει γνωστό από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Η κόρη του Κίτσου Τεγόπουλου, εκδότη και ιδρυτή της «Ελευθεροτυπίας», ανέλαβε την εφημερίδα το 2008, μετά τον θάνατο του πατέρα της, σχεδόν δύο χρόνια πριν από το λουκέτο.

Για το τελευταίο φύλλο της «Ελευθεροτυπίας» που κυκλοφόρησε στις 23 Δεκεμβρίου 2011 είχε ομολογήσει πως είχε ζητήσει το κλείσιμο της εφημερίδας αρκετούς μήνες πριν, καθώς έβλεπε πως δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσει το φύλλο.

Η εκδότρια της «Ελευθεροτυπίας» δεν είχε διστάσει να παραδεχτεί πως δεν της έλειπε η εφημερίδα γιατί δεν ήταν δικό της δημιούργημα. Η ιστορική εφημερίδα επανακυκλοφόρησε με άλλον εκδότη τον Ιανουάριο του 2013 για να ξανακλείσει οριστικά τον Νοέμβριο του 2014 εξαιτίας της κρίσης και των χρεών της.

Η «Ελευθεροτυπία» ξεκίνησε ως εφημερίδα των συντακτών της. Υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη Μεταπολίτευση – 21 Ιουλίου 1974 – δεδομένου πως οι υπόλοιπες της εποχής είτε απλώς επανεκδόθηκαν μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας τους κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών είτε δεν είχαν διακόψει την κυκλοφορία τους.