Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ζήτησε σήμερα Τρίτη να επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως 10 ετών σε ράπερ, γνωστό με το καλλιτεχνικό όνομα Ezhel, ο οποίος κατηγορείται για υποκίνηση χρήσης ναρκωτικών ουσιών και βρίσκεται υπό κράτηση εδώ και 12 ημέρες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Το κατηγορητήριο, σύμφωνα με το Dogan, αναφέρει ως επιβαρυντικό στοιχείο, εκτός των τραγουδιών του 28χρονου καλλιτέχνη, φωτογραφία που ανάρτησε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και στην οποία εικονίζεται να κρατάει φύλλα κάνναβης.

Ο νεαρός άνδρας, που το πραγματικό του όνομα είναι Σερτζάν Ιπεκτσίογλου, κινδυνεύει με κάθειρξη 5-10 ετών για «υποκίνηση στη χρήση ναρκωτικών ουσιών», επισήμανε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Αλλες δυο συλλήψεις 

Σύμφωνα με το Dogan, ο ράπερ απέρριψε την κατηγορία που του προσάπτουν οι τουρκικές αρχές, υπογραμμίζοντας ότι έγραψε τους στίχους στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.

Ορισμένα από τα βίντεο κλιπ του Ezhel τα έχουν δει εκατομμύρια φορές οι χρήστες του Διαδικτύου. Οπως εκείνο που έχει γράψει για τη γενέτειρά του, την Αγκυρα, με τίτλο «Sehrimin tadi» (Η γεύση της πόλης μου) και το οποίο έχουν δει σχεδόν 35 εκατομμύρια φορές στο YouTube.

Αλλοι δύο τούρκοι ράπερ, οι Khontkar και Young Bego, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, κατηγορούμενοι επίσης για υποκίνηση στη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Οι τουρκικές αρχές έχουν κηρύξει εδώ κι ένα χρόνο τον «πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών». Ωστόσο, η σύλληψη του Ezhel προκάλεσε αντιδράσεις στην Τουρκία, όπου οι αρχές συχνά κατηγορούνται από την αντιπολίτευση πως ασκούν πιέσεις στον κόσμο των Τεχνών και επιτίθενται στην ελευθερία της έκφρασης.