Νέο πρόβλημα με τον Βενσάν Κομπανί στην Εθνική Βελγίου. Ο κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι αποχώρησε τραυματίας από το προχθεσινό φιλικό με την Πορτογαλία στις Βρυξέλλες και κινδυνεύει να χάσει το Μουντιάλ. «Αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον μηρό. Δεν είναι νεαρός παίκτης, γνωρίζει καλά το σώμα του. Ασφαλώς και υπάρχει ανησυχία. Θα περιμένουμε τις εξετάσεις» είπε ο προπονητής του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Ατυχος στάθηκε και ο Νίκλας Μπέντνερ, ο οποίος είχε κληθεί στην Εθνική Δανίας ύστερα από απουσία δύο χρόνων. Ο Μπέντνερ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στη βουβωνική χώρα και αποκλείστηκε από την αποστολή που θα ταξιδέψει στη Ρωσία.

Ανησυχία όμως υπάρχει και στην Εθνική Αιγύπτου με τον τραυματισμό του Μο Σαλάχ στον ώμο, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ δεν έχει ακολουθήσει καθόλου την προετοιμασία της Εθνικής και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Εκτορ Κούπερ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του: «Προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να καλύψουμε την απουσία του. Οι παίκτες ανταποκρίνονται σε αυτά που τους ζητάμε, όμως μία απουσία ενός τέτοιου παίκτη επηρεάζει αρνητικά οποιαδήποτε ομάδα». Ουσιαστικά, ο Σαλάχ κάνει αγώνα δρόμου στην προσπάθεια να προλάβει το πρώτο ματς της Αιγύπτου στο Μουντιάλ κόντρα στην Ουρουγουάη, το οποίο είναι προγραμματισμένο στις 15/6. Η Αίγυπτος θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες το Βέλγιο, στο τελευταίο ματς προετοιμασίας.