Μια επική ανατροπή από 0-2 νίκες θα κυνηγήσει την Τετάρτη στο Μελίνα Μερκούρη η νεοσύστατη ομάδα του Ολυμπιακού στο χάντμπολ.

Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα, αν και είχαν χάσει τους δύο πρώτους τελικούς (25-23 στην έδρα τους και 20-13 στο ΟΑΚΑ) από την ΑΕΚ, επανήλθαν. Μετά το άνετο 22-16 στου Ρέντη, το Σάββατο επικράτησαν 22-21 στο ΟΑΚΑ της Ενωσης και πλέον θέλουν μεθαύριο να κατακτήσουν το νταμπλ, ολοκληρώνοντας μια ανατροπή που σπάνια βλέπουμε σε τελικούς.

Κάτι πάντως που έχει συμβεί δύο φορές σε άλλα αθλήματα μεταξύ των δύο ομάδων. Την περίοδο 2012-13 για την Α1 του βόλεϊ των γυναικών, τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου μεταφέρονταν στα πλέι οφ.

Η ΑΕΚ –πρώτη στην κανονική περίοδο –είχε νικήσει 3-1 δύο φορές τον Ολυμπιακό και έψαχνε μία νίκη (με δύο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια) σε τρεις αγώνες για να στεφθεί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν πρωταθλήτρια.

Ομως τα κορίτσια του Τέλη Σωτήρχου επικράτησαν τρεις συνεχόμενες φορές (οι δύο εκτός έδρας!) της ΑΕΚ με 3-1 και πήραν το πρώτο πρωτάθλημα του συλλόγου και από τότε δεν το… αφήνουν έχοντας φτάσει –φέτος –τις έξι συνεχόμενες κατακτήσεις.

Η άλλη φορά ήταν το 2002, με την ΑΕΚ του Ντράγκαν Σάκοτα στο μπάσκετ να χάνει τους δύο πρώτους τελικούς από τον Ολυμπιακό του Λευτέρη Σούμποτιτς, αλλά να κερδίζει τους τρεις επόμενους (δύο στο ΟΑΚΑ) και να στέφεται πρωταθλήτρια, στο τελευταίο πρωτάθλημα της Ενωσης μέχρι σήμερα.

Το Σάββατο στην αίθουσα Γ. Κασιμάτης του ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα και με εξαιρετικούς τον τερματοφύλακα Κώστα Τσιλιμπάρη (πάνω από μια ντουζίνα αποκρούσεις, με πιο χαρακτηριστικές αυτή στο φινάλε του ημιχρόνου σε ανεπανάληπτο τετ α τετ του Χόγκα και αυτή στον Μπαζάλιτσα στο 15-15 που δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να πάρει το ψυχολογικό προβάδισμα για πρώτη φορά), αλλά και τον Δημήτρη Τζηρά που σημείωσε 6 γκολ, επικράτησε με 22-21 και ανέκτησε το πλεονέκτημα της έδρας.