Τα πρωταθλήματα βόλεϊ σε άνδρες και γυναίκες έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο αθλητές και αθλήτριες έπειτα από ολιγοήμερη ξεκούραση είναι εδώ και δύο εβδομάδες και πάλι στις επάλξεις.

Οι εθνικές ομάδες έχουν αρχίσει την προετοιμασία τους ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεών τους το καλοκαίρι. Η Εθνική Ανδρών προετοιμάζεται στην Κάρυστο, ενώ η αντίστοιχη ομάδα των γυναικών στην Πορταριά.

Η ομάδα των ανδρών άρχισε ήδη τα παιχνίδια προετοιμασίας έχοντας αντίπαλο την Τυνησία, ενώ οι διεθνείς αναφέρθηκαν και στον μεγάλο στόχο της ομάδας, που είναι η πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Είναι νωρίς»

«Είναι ακόμα νωρίς και λείπουν κάποια παιδιά. Πρέπει να μαζευτούμε όλοι ως ομάδα και να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Ο όμιλος όμως θεωρώ ότι δεν είναι τόσο δύσκολος και από εμάς εξαρτάται η πρόκριση» υποστήριξε ο Νίκος Ζουπάνι, ενώ ο Θόδωρος Βουλκίδης, από τα νέα πρόσωπα στην ομάδα, τόνισε: «Η Εθνική κάνει φέτος νέα προσπάθεια. Ολοι μας θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να γίνει το βήμα μπροστά. Αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού, πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα».

Η ομάδα των γυναικών με νέο προπονητή τον Ισπανό Γκιγιέρμο Ναράνχο προετοιμάζεται με αισιοδοξία για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Η Κατερίνα Γιώτα, από τις παλαιότερες αθλήτριες στην Εθνική, δεν έκρυψε τη δίψα των κοριτσιών για διάκριση:

«Είμαι στην εθνική ομάδα δέκα χρόνια και θέλω να ζήσω ανάλογη επιτυχία με το εθνόσημο, όπως και με τον Ολυμπιακό. Θα είναι ακόμα μεγαλύτερη τιμή για όλες μας. Εχει αρχίσει μία καλή προσπάθεια που έλειπε τα τελευταία χρόνια και ελπίζω να δείξουμε τις δυνατότητές μας και στα επίσημα παιχνίδια», είπε, ενώ για την προετοιμασία υποστήριξε: «Ολα πάνε καλά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και στις προπονήσεις. Το προπονητικό επιτελείο είναι ενημερωμένο για τη σεζόν που είχε κάθε αθλήτρια και υπάρχει ένα πλάνο για μέρες ξεκούρασης αλλά και σωστό πρόγραμμα προπόνησης».