Η νέα εποχή του Παναθηναϊκού ξεκινά. Και θα έχει νέο ιδιοκτήτη, νέο τεχνικό διευθυντή και νέο προπονητή. Η επίσκεψη του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στην Αθήνα το τελευταίο τριήμερο έφερε μια σειρά από εξελίξεις, που δείχνουν πλέον ότι η αλλαγή του Παναθηναϊκού σε όλα τα επίπεδα είναι θέμα λίγων ημερών.

Ο Παϊρότζ συναντήθηκε κατά σειρά με τους Αλαφούζο, Νταμπίζα και Δώνη, ο γιος του Πιτ που τον συνόδευσε στην Αθήνα έλαβε μέρος στις επαφές, ενώ ξεναγήθηκε σε γήπεδο και προπονητικό κέντρο και όλα αυτά συνηγορούν πια στο ότι ο ταϊλανδός επιχειρηματίας και το fund Pan Asia που εκπροσωπεί θα είναι ο επόμενος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αλλωστε το τελευταίο τριήμερο ο Παϊρότζ συμπεριφέρεται σαν το απόλυτο αφεντικό της ομάδας. Τα είπε με τον Αλαφούζο για να ενημερωθεί για τα οικονομικά και τον έλεγχο και να ενημερώσει και εκείνος με τη σειρά του για όλα όσα έχει στο μυαλό του. Οι δυο τους έφαγαν μαζί το μεσημέρι του Σαββάτου και συζήτησαν για τα πάντα. Από τη διαδικασία της αλλαγής στο ιδιοκτησιακό, μέχρι τον προπονητή και το ρόστερ.

Την επομένη, χθες το πρωί, ο Παϊρότζ συναντήθηκε με τον Νίκο Νταμπίζα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να έχει μια πρώτη γνωριμία με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας και να συζητήσουν το θέμα του Γιώργου Δώνη. Ομως δεν έμειναν μονάχα σε αυτό. Στο ραντεβού ήταν και ο Σπύρος Βλάχος, στέλεχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κάτι που δείχνει ότι η υπόθεση πλέον βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρχαν στο τραπέζι και κάποια χαρτιά με οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ, ενώ Νταμπίζας και Παϊρότζ συζήτησαν ακόμα και για μεταγραφικά (Κάτσε), αλλά και για την προετοιμασία, το ξεκίνημά της και το πρόγραμμα της ομάδας.

Ο Ταϊλανδός αυτή τη φορά δεν ήρθε στην Αθήνα για να δει μόνο τον Αλαφούζο και να αποχωρήσει. Και ούτε έδειξε να βιάζεται, όπως έκανε τις προηγούμενες φορές. Είχε έρθει με συγκεκριμένη στρατηγική, συγκεκριμένο πλάνο και συγκεκριμένη ατζέντα για να τελειώσει μια σειρά από θέματα. Να κλείσει το ζήτημα του προπονητή το οποίο έχει καθυστερήσει, να γνωρίσει τον τεχνικό διευθυντή και φυσικά να βάλει στο… κλίμα και τον γιο του, ο οποίος τον συνόδευσε.

Ο τελευταίος (Πιτ Πιεμπονγκσάντ) αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Νταμπίζα μετέβη στο γήπεδο της Λεωφόρου συνοδευόμενος από τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας και στη συνέχεια πήγε στο Κορωπί, εκεί όπου ξεναγήθηκε από τους Βλάχο και Παπαβασιλείου, ενώ τον είδαν και κάποια παιδιά των ακαδημιών που μένουν μόνιμα εκεί.

Ραντεβού γνωριμίας

Μετά τις πρωινές εξελίξεις και το δίωρο ραντεβού του Παϊρότζ με τον Νταμπίζα, ο Ταϊλανδός ζήτησε να δει τον Γιώργο Δώνη από κοντά. Ο έλληνας προπονητής βρισκόταν στα Γιάννινα που παντρευόταν ένας εκ των συνεργατών του και ειδοποιήθηκε από τον Νταμπίζα να κατέβει στην Αθήνα για να γίνει το κρίσιμο ραντεβού.

Ο 49χρονος προπονητής έφτασε στην πρωτεύουσα χθες το βράδυ και αμέσως μετέβη στο μέρος όπου τον περίμεναν ο Ταϊλανδός με τον γιο του και τον Νίκο Νταμπίζα προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, που μέχρι αργά χθες το βράδυ έμοιαζε δεδομένη.

Ωστόσο, ο Δώνης με τον Παϊρότζ είχαν χθες το βράδυ απλώς μια πρώτη γνωριμία και συμφώνησαν να τα πουν πιο αναλυτικά σήμερα το πρωί, που θα έχουν περισσότερο χρόνο για να αναλύσουν όλα τα δεδομένα και να καταλήξουν στην οριστική συμφωνία που αυτή τη στιγμή μοιάζει να βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξή της.

Ο Δώνης τα είπε περίπου μισή ώρα και με τον Νίκο Νταμπίζα, ενώ δεν αποκλείεται σήμερα –αν πάνε όλα καλά με τον Παϊρότζ –να βρεθεί και με τον Γιάννη Αλαφούζο και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του.
Ηρθε οργανωμένος

Ο Παϊρότζ αυτή τη φορά δεν ήρθε στην Αθήνα για να δει μόνο τον Αλαφούζο και να αποχωρήσει. Ηρθε με συγκεκριμένη στρατηγική, πλάνο και ατζέντα για να τελειώσει μια σειρά από θέματα.