Η καλύτερη εικόνα που είδαν οι Βραζιλιάνοι στο χθεσινό φιλικό με την Κροατία δεν ήταν η στιγμή που ο Νεϊμάρ πάτησε το χορτάρι του Ανφιλντ. Ηταν στο 69ο λεπτό, όταν ο 26χρονος επιθετικός «χόρεψε» την κροατική άμυνα και πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ.

Εκεί όλοι κατάλαβαν ότι ο Νεϊμάρ επέστρεψε δυνατός από τον τραυματισμό του, ύστερα από τρεις μήνες και επτά ημέρες, δείχνοντας απόλυτα έτοιμος να ηγηθεί της Βραζιλίας στο Μουντιάλ που αρχίζει σε δέκα ημέρες στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η παρουσία του Νεϊμάρ στο χθεσινό φιλικό εξέπληξε ακόμα και τον Τίτε: «Επέστρεψε καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα. Ξέρω καλά πως η επιστροφή ενός ποδοσφαιριστή ύστερα από τραυματισμό και χειρουργική επέμβαση είναι μια δύσκολη διαδικασία. Ειλικρινά, δεν περίμενα να τον δω σε αυτή την κατάσταση. Ασφαλώς θα περάσει από διάφορα στάδια. Θα χρειαστεί 3-4 παιχνίδια για να προσαρμοστεί πλήρως, όμως όταν συμβεί αυτό, θα είναι ο γνωστός Νεϊμάρ» υποστήριξε ο προπονητής της Εθνικής Βραζιλίας, χωρίς όμως να αποκαλύψει αν θα τον έχει στην αρχική ενδεκάδα στο επόμενο φιλικό.

Ο Τίτε πρόσθεσε επίσης για τον Νεϊμάρ: «Είναι αλήθεια ότι μας δίνει αυτό το κάτι παραπάνω. Είναι ένας ξεχωριστός παίκτης, ωστόσο δεν πρέπει όλο το βάρος να πέσει σε αυτόν. Δεν μπορεί να είναι αυτός ο ρυθμιστής κάθε αγώνα. Θα χρειαστεί βοήθεια απ’ όλους».

Στον επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν αναφέρθηκε και ο Κουτίνιο που επέστρεψε στο Ανφιλντ μετά την αποχώρησή του τον περασμένο Ιανουάριο για την Μπαρτσελόνα: «Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο είναι εδώ και χρόνια στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Νομίζω ότι είναι η ώρα να το κάνουν αυτό και άλλοι παίκτες. Κι ο Νεϊμάρ μπορεί να έχει αυτή την ευκαιρία στο Μουντιάλ. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και από το πόσο μακριά μπορεί να πάει μια ομάδα σε μια τέτοια διοργάνωση, ωστόσο αυτός μπορεί να το πετύχει».

Βελτίωσε την ομάδα

Η είσοδος του Νεϊμάρ στο β’ μέρος έδωσε αυτοπεποίθηση στη Βραζιλία που αντιμετώπισε έως τότε αρκετά προβλήματα από την Κροατία. Η εικόνα της με τον Νεϊμάρ ήταν καλύτερη και το τελικό 2-0 ήρθε δίκαια. Σκόρερ του δεύτερου γκολ, ένας παίκτης που ήταν σαν να έπαιζε στο σπίτι του. Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο της Λίβερπουλ.

Ο Τίτε είχε καλά λόγια και για τον Ντανίλο της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας: «Ηταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα. Μπορεί να μη δημιουργεί όπως ο Μαρτσέλο, όμως αυτό που θέλω από αυτόν το κάνει τέλεια».

Ο Τίτε ρωτήθηκε και για τον Φρεντ, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βραζιλιάνικου Τύπου, αναμένεται σήμερα να περάσει από ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να υπογράψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Αυτό που θέλω να συμβουλέψω την ομάδα είναι να τελειώσει όσο το δυνατό πιο σύντομα τη μεταγραφή, ώστε να επιστρέψει ο παίκτης σε εμάς και να επικεντρωθεί στην προσπάθεια που κάνουμε ενόψει του Μουντιάλ. Αν ήμουν προπονητής σε σύλλογο, φυσικά και θα τον ήθελα».

Πρώτα Βιέννη, μετά Μόσχα

Η Εθνική Βραζιλίας θα δώσει ακόμα ένα φιλικό πριν από την έναρξη του Μουντιάλ. Την προσεχή Κυριακή θα αντιμετωπίσει στη Βιέννη την Αυστρία και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Ρωσία.