Η Σερένα Ουίλιαμς επέστρεψε! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δείχνει σαν να μην πέρασε μία ημέρα από τον Ιανουάριο του 2017, όταν αποχώρησε από τα κορτ για να γεννήσει την κόρη της.

Η 36χρονη Αμερικανίδα είναι ήδη στη φάση των 16 και σήμερα στο κεντρικό γήπεδο των εγκαταστάσεων του Ρολάν Γκαρός θα αντιμετωπίσει μια παλιά «φίλη», με την οποία δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις. Τη Μαρία Σαράποβα, η οποία επέστρεψε στα κορτ αρκετούς μήνες νωρίτερα, μετά την τιμωρία που της είχε επιβληθεί για χρήση απαγορευμένης ουσίας.

«Σε κάθε ματς αισθάνομαι καλύτερα. Αγωνίζομαι με πιο δυνατούς αντιπάλους και βλέπω πως είμαι ανταγωνιστική. Περιμένω ακόμα περισσότερα, αλλά είμαι στη σωστή κατεύθυνση» είπε η Σερένα μετά τη νίκη της στον τρίτο γύρο επί της Γερμανίδας Γκέργκε.

Οπως ήταν λογικό, η Αμερικανίδα δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις για την αναμέτρησή της με τη Σαράποβα. Κυρίως, για όσα είχε γράψει για αυτήν η Ρωσίδα στο βιβλίο της. «Ηταν λίγο απογοητευτικό. Ασχολήθηκε αρκετά με εμένα, δεν πίστευα ποτέ ότι με πρόσεξε τόσο και είχε παρακολουθήσει τόσο την καριέρα μου. Και οι δύο επιστρέψαμε στα γήπεδα ύστερα από μεγάλη διακοπή για διαφορετικούς λόγους. Ημουν από τους λίγους ανθρώπους που όταν αντιμετώπισε το γνωστό πρόβλημα, είχα πει πως το γεγονός ότι το ανακοίνωσε η ίδια ήταν κάτι γενναίο. Δεν έχω να πω τίποτα άσχημο για τη Μαρία. Εχω πει πολλές φορές ότι οι γυναίκες πρέπει να ενθαρρύνουν η μία την άλλη. Επίσης, η επιτυχία κάποιας γυναίκας μπορεί να αποτελέσει έμπνευση και για τις υπόλοιπες» απάντησε η Σερένα Ουίλιαμς.

Τα γενέθλια του Ράφα

Στο μεταξύ, ο Ράφα Ναδάλ γιόρτασε στο Ρολάν Γκαρός την 32η επέτειο των γενεθλίων του και το πιο γλυκό κέρασμα το φύλαξε για έναν νεαρό θαυμαστή του, το όνειρο του οποίου ήταν να ανταλλάξει μερικά «χτυπήματα» με το ίνδαλμά του. «Εχεις εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, αλλά το παιδί αυτό πρέπει να είναι ο μεγαλύτερος. Το όνειρό του είναι να παίξει τένις μαζί σου» του είπε –μετά τη νίκη επί του Γκασκέ στον τρίτο γύρο –η παρουσιάστρια του αγώνα Μαριόν Μπαρτολί. Ο Ναδάλ δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή, φώναξε το νεαρό παιδί που εκτελούσε χρέη ball-boy και αφού του έδωσε μία από τις ρακέτες του αντάλλαξε μπαλιές για περίπου δύο λεπτά, με το κοινό να αποθεώνει κάθε «απάντηση» του μικρού.

«Ηταν ένα υπέροχο συναίσθημα. Είναι ωραίο να έχεις την ευκαιρία να παίξεις τένις με ένα παιδί που μπορεί να σε παρακολουθήσει μόνο από την τηλεόραση» σχολίασε ο Ναδάλ, ο οποίος σήμερα θα αντιμετωπίσει στη φάση των 16 τον Γερμανό Μαξιμίλιαν Μάρτενερ.

Στο μεταξύ, ο Αλεξάντερ Σβέρεφ (Νο 3), ο καλύτερος νέος αθλητής στον κόσμο, συνεχίζει τα «επικίνδυνα» παιχνίδια στη διοργάνωση. Χρειάστηκε πέντε σετ και ανατροπή επί του Ρώσου Χατσάνοφ (4-6, 7-6, 2-6, 6-3, 6-3) για να προκριθεί στην προημιτελική φάση.