Τον βασισμένο στη νουβέλα «Φαχισέ Τσίκα» (εκδ. Αγρα) του Θωμά Κοροβίνη, θεατρικό μονόλογο«Η Ευθαλία του Γαλατά»σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και θεατρική διασκευή Νικολέττας Βλαβιανού με την τελευταία στον επώνυμο ρόλο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι θεατρόφιλοι στο ΚΘΒΕ, και συγκεκριμένα από τις 6 έως και τις 10 Ιουνίου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Αντλώντας έμπνευση από την αληθινή ιστορία μιας ηλικιωμένης από την Κερασούντα του Πόντου, της Ευθαλίας ο Θωμάς Κοροβίνης παρακολουθεί την πολυτάραχη ζωή της από τα συνταρακτικά γεγονότα στη Μαύρη Θάλασσα των αρχών του αιώνα μέχρι την κατάληξή της, έπειτα από πολλές περιπέτειες στα μπορντέλα του Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη.

Η μοίρα, στέρησε πολλά στη Φαχισέ που στα τούρκικα σημαίνει πόρνη, αλλά της χάρισε τον απόλυτο έρωτα, στην αγκαλιά του Μαρτσιάνο, ενός σπανιόλου αξιωματικού. Γι’ αυτόν ήταν Τσίκα, δηλαδή κοπέλα, όπως την φώναζε.Η καθάρια και γενναιόδωρη καρδιά της δεν σταμάτησε ποτέ να φτερουγίζει για τα φλογερά του μάτια.Η ψυχή της λαχταρά να ξανασμίξουν τα κορμιά τους, σε ένα τελευταίο ταγκό…

Ο Θωμάς Κοροβίνης έχει και τηνμουσική επιμέλεια. Αφήγηση, μουσική και τραγούδι είναιτων Ελένης Καρβέλη και Ελεάννας Φινοκαλιώτη.

Οι παραστάσεις αρχίζουν την Τετάρτη και την Κυριακή στις 20.00 και τις υπόλοιπες ημέρες στις 21.00. Εισιτήρια προπωλούνται από τα ταμεία του ΚΘΒΕ (τηλ. 2315 200 200)στην τιμή των15 ευρώ, ενώ φοιτητικά για τους άνω των 65 και για τους πολύτεκνους κοστίζουν 8 ευρώ και για τους άνεργους 5 ευρώ.