Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις για την εταιρεία Folli Follie καθώς μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της αλλά και την αδυναμία τής διοίκησής της να παράσχει στοιχεία που αφορούν τις οικονομικές της καταστάσεις προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Επιτροπή αποφάσισε την Τετάρτη να κινηθεί και νομικά προκειμένου να αναζητηθούν, εφόσον υπάρχουν, ποινικές ευθύνες για την κατάρρευση της μετοχής.
Με μια έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και αυτό παρά το γεγονός ότι ακόμα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη έλεγχος στη Folli Follie Group (FFG) από τον ανεξάρτητο ελεγκτή που έχει οριστεί. Μάλιστα, πηγές προσκείμενες στην Επιτροπή ανέφεραν ότι και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους εκπροσώπους της και τον διευθύνοντα σύμβουλο της FFG η εταιρεία δεν προσκόμισε κανένα νέο στοιχείο, επιμένοντας ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του ανεξάρτητου ελεγκτή. Ετσι, με δεδομένες τις αποφάσεις αυτές, είναι πλέον θέμα χρόνου η κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς από την Επιτροπή προς τον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Η FOSUN. Την ίδια ώρα, επίσημη ενημέρωση τόσο από το Διοικητικό Συμβούλιο της FFG όσο και από τις αρμόδιες εποπτικές και δικαστικές Αρχές φέρεται να έχει ζητήσει η Fosun International, η οποία παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις. Ο κινεζικός όμιλος έχει ζητήσει εξηγήσεις από τη διοίκηση της FFG με επιστολή, επί της οποίας δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα καμία απάντηση.
Παράλληλα, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων τους κινούνται επενδυτές και ομολογιούχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα μετόχων της Αττικά Πολυκαταστήματα, μέτοχος της οποίας είναι και η FFG, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, ζήτησαν την εκχώρηση του ποσοστού που κατέχει η FF ως ενέχυρο για το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο που έχει συνάψει. Το θέμα αυτό συζητήθηκε και ανάμεσα στη διοίκηση της FF και εκπροσώπους των πιστωτριών τραπεζών.