Εργαστήριο origami για προχωρημένους διοργανώνει η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

Στο εργαστήριο, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Ελληνο-Ιρλανδό συγγραφέα Λευκάδιο Χερν που έζησε στην Ιαπωνία τον 19ο αιώνα και πρόβαλε τη λογοτεχνία και την παράδοση της Ιαπωνίας στη Δύση, θα διδάξει στα ελληνικά η κ. Sonoko Fujii – Οrigami Μaster. Πρόκειται για μια δεξιοτέχνη του origami η οποία από το 1991 ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και παρουσιάζει την ιαπωνική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιαπωνική Πρεσβεία διοργανώνει σεμινάριο origami επιδιώκοντας να εξοικειώσει το ελληνικό κοινό με αυτήν την ιδιαίτερη τέχνη. Το origami, η καλλιτεχνία του διπλώματος του χαρτιού και η κατασκευή αντικειμένων χωρίς αυτό να κοπεί, είναι, άλλωστε, μια πανάρχαιη τέχνη. Η ιστορία της ξεκινά τον 6ο αιώνα μ.Χ και όχι μόνο φτάνει μέχρι σήμερα αλλά το origami αποκτά διαρκώς νέους φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Ιουνίου από τις έξι ως τις οκτώ το απόγευμα στην Πρεσβεία της Ιαπωνίας, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 46 στο Χαλάνδρι. Λόγω περιορισμένων θέσεων η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και μπορεί να γίνει με email στο cultural@at.mofa.go.jp

Πριν την έναρξη του μαθήματος θα γίνει αναφορά στον Λευκάδιο Χερν και τα βιβλία του καθώς η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του οργανισμού Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.