Σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών φαίνεται πως βρίσκεται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, το οποίο έλαβε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Πιστοποιητικό διάκρισης από το Tripadvisor, τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό ιστότοπο στον κόσμο.

Πρόκειται για ένα βραβείο που απονέμεται τα τελευταία οκτώ χρόνια σε αξιοθέατα και επιχειρήσεις που έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές από τους ταξιδιώτες του TripAdvisor ενώ για την απονομή του συνυπολογίζονται η ποιότητα, η ποσότητα και η επικαιρότητα των κριτικών που υποβλήθηκαν από τους επισκέπτες κατά τους δώδεκα τελευταίους μήνες.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών λειτουργεί μόλις τρία χρόνια, όμως έχει καταφέρει να αναδειχθεί ψηλά στις προτιμήσεις, καθώς στον ιστότοπο κατατάσσεται στην πρώτη θέση των Μουσείων Φυσικής Ιστορίας της Ελλάδας.

«Η βράβευσή μας με το Πιστοποιητικό Διάκρισης είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, όχι μόνο γιατί επιβραβεύεται η προσπάθειά μας για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και δράσεων, αλλά και γιατί γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά», δήλωσε σχετικά ο διευθυντής του Μουσείου, κ. Νίκος Πάλλας. «Για άλλη μια φορά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι άφησαν την κριτική τους και συνέβαλλαν στην βράβευσή μας. Εμείς υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία», καταλήγει ο κ. Πάλλας.

Το Μουσείο περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών – περίπου 300 είδη ζώων- και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Εκτός από τις εντυπωσιακές συλλογές του που παρουσιάζονται με μοντέρνο τρόπο, το Μουσείο αναπτύσσει εκπαιδευτικά προγράμματα και εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες. Μία από τις πιο δημοφιλείς είναι το κυνήγι τρούφας και το μαγείρεμα τρουφομακαρονάδας για δεκάδες άτομα στο δάσος.