Το κάτωθι έχει την πλάκα του. Αυτό το παρατσούκλι κόλλησαν στον τεχνικό του Αστέρα Αμαλιάδας Θοδωρή Γκάτζιο, που λίγο μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας του επί του Εθνικού στο Ελ Πάσο στην Καλλιθέα (1-0) για τα μπαράζ ανόδου στη Β’ Εθνική μιλώντας στην τηλεόραση τόνισε:

«Η ομάδα μου έχει κερδίσει 9 βαθμούς στο γήπεδο, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο και αξίζει να ανέβει στη Β’ Εθνική. Εχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Θυμίζουμε απλά ότι σε εκκρεμότητα είναι η τελεσίδικη απόφαση για τον αγώνα Αστέρα Αμαλιάδας – Ηροδότου που διεκόπη στο ημίχρονο (0-0), ύστερα από καταγγελία των φιλοξενουμένων ότι παίκτες τους έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από μπράβους στα αποδυτήρια.

Αν ο Αστέρας μηδενιστεί και του αφαιρεθούν 3 βαθμοί, χάνει την άνοδο, την οποία παίρνει ο Ηρόδοτος.

Οπως και να ‘χει, έκανε σχολή με τις δηλώσεις – κλάμα ο Λουτσέσκου!

Παρέα Μπακάκης – Πέλκας

Μπορεί φέτος η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ να ήταν σε μεγάλη κόντρα, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, όμως οι παίκτες των δύο ομάδων δεν έχουν να χωρίσουν κάτι.

Οπως απέδειξαν οι Μιχάλης Μπακάκης και Δημήτρης Πέλκας, που πέρασαν παρέα κάποιες χαλαρές στιγμές στη Χαλκιδική.

Οπως μου μεταφέρει συνεργάτης μου, οι δυο διεθνείς κάνουν παρέα εδώ και καιρό, με τον άνθρωπο που τους έχει φέρει κοντά να είναι ο πρώην «κιτρινόμαυρος» Σταύρος Πεταυράκης. Με τον οποίο αμφότεροι συνδέονται με φιλία ετών.

Από το κλάμα, στα μπουζούκια

Η πρόσφατη βαριά ήττα της Σπάρτης (5-0) στο Ηράκλειο από τον πρωταθλητή Β’ Εθνικής ΟΦΗ είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς και με αυτό το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Καρδίτσας με τον Αρη, η ομάδα της Λακωνίας υποβιβαζόταν στη Γ’ Εθνική.

Το γκολ, όμως, του Αρη με πέναλτι στο 93′ άλλαξε τα δεδομένα, με τη Σπάρτη να σώζεται στην ισοβαθμία με την Καρδίτσα και τον ισχυρό άνδρα της ομάδας της Λακωνίας Δημήτρη Νικόλαρο να προαναγγέλλει μπουζούκια:

«Απόψε έχει Νίκο Βέρτη, το δικαιούμαι» έγραψε χαρακτηριστικά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βέβαια, έως το 93′ τα είχε βάψει μαύρα, αλλά τελικά η βραδιά τελείωσε με έξοδο σε ναό της διασκέδασης!
Η οριακή και η τεράστια διαφορά

Μπορεί η διαφορά τους στη βαθμολογία της Φούτμπολ Λιγκ να ήταν οριακή (ένας βαθμός), αλλά παρατηρώ τεράστια απόκλιση ως προς τη φιλοσοφία τους για την επόμενη μέρα.

Ο προβιβασθείς ως πρωταθλητής από τη δεύτερη κατηγορία ΟΦΗ οραματίζεται πολυετή παραμονή του Νίκου Παπαδόπουλου στον πάγκο της ομάδας και περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον κορμό που συνέβαλε στην επάνοδο στα «σαλόνια».

Ο Αρης από την άλλη έκρινε ότι ο τεχνικός διευθυντής Παύλος Μυροφορίδης και ο προπονητής Δημήτρης Σπανός ήταν κατάλληλοι μόνο για να κλείσει η παρένθεση της Φούτμπολ Λιγκ. Τώρα που επανήλθε η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία –ύστερα από τετραετή απουσία –ο πρόεδρος Θόδωρος Καρυπίδης ποντάρει σε λάτιν επιλογές.

Ο χρόνος θα δείξει ποιος θα δικαιωθεί. Απλώς μία παρατήρηση. Με το λάτιν στοιχείο ο Αρης έφτασε να κερδίζει κοτζάμ Ατλέτικο στη Μαδρίτη για το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά συνάμα φούσκωνε και τον λογαριασμό του αδυνατώντας μετά να τον αποπληρώσει, με τις γνωστές συνέπειες. Δεν σημαίνει βέβαια ότι θα επαναληφθούν τα ίδια λάθη από διαφορετική διοίκηση. Ο Καρυπίδης μπορεί να έχει διδαχθεί από το παρελθόν και να εισάγει ποδοσφαιρικό ταμπεραμέντο χαμηλού κόστους επενδύοντας σε μικρότερες ηλικίες.

Μεταγραφικό κουίζ

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας έκανε καλή σεζόν με αθηναϊκή ομάδα. Πολύ καλή ήταν και η πορεία της ομάδας του. Εξαιρετική θα λέγαμε. Ετσι πάνε αυτά τις περισσότερες φορές. Η ομάδα βοηθά τον παίκτη και ο παίκτης την ομάδα.

Ενώ λοιπόν σχεδόν όλοι είχαν σίγουρο πως ο ποδοσφαιριστής θα «μετακομίσει» στη Θεσσαλονίκη, τις τελευταίες μέρες υπήρξαν εξελίξεις που έχουν ενδιαφέρον.

«Μην το έχεις σίγουρο για ΠΑΟΚ» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα που μου είπε φίλος που γνωρίζει πολλά. Για να δούμε…