Με οδύσσεια μοιάζει το ταξίδι των φιλάθλων στη Ρωσία για να παρακολουθήσουν τους αγώνες των εθνικών τους ομάδων.

Οι περουβιανοί φίλαθλοι που θα ακολουθήσουν τους Ινκας στη ρωσική περιπέτειά τους θα χρειαστεί να ταξιδέψουν συνολικά 36 ώρες με το αεροπλάνο για να μεταβούν στη Ρωσία και στις τρεις πόλεις που θα διεξαχθούν τα παιχνίδια.

Οι Αγγλοι θα ταξιδέψουν συνολικά 5.472 χιλιόμετρα αεροπορικώς και θα χρειαστεί να δαπανήσουν τουλάχιστον 5.700 ευρώ για να βρεθούν κοντά στα Τρία Λιοντάρια στην πρώτη φάση των αγώνων.

Για τους Ουρουγουανούς έχει υπολογιστεί πως χρειάζονται 25 ώρες και 39 λεπτά αεροπορικών ταξιδιών.

Η μεγαλύτερη απόσταση που θα καλύψει μια ομάδα για να αγωνιστεί είναι 2.078 χιλιόμετρα, από το Σότσι στο Γεκατερινμπούργκ. Οι «τυχερές» που θα κάνουν αυτό το ταξίδι είναι οι ομάδες του Περού και της Σουηδίας.

Τα logistics των μετακινήσεων των ομάδων πιθανόν να αποδειχτούν πολύ σημαντικά για την πορεία τους στη διοργάνωση.

Η Ιταλία, για παράδειγμα, που αναδείχτηκε σε παγκόσμια πρωταθλήτρια στα ταξίδια στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο.

Οι κάτοχοι του τίτλου Γερμανοί είχαν ζητήσει να έχουν ως βάση τους το Σότσι. Ωστόσο δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν προπονητικό κέντρο σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά και αναγκάστηκαν να μετακομίσουν την έδρα τους στο Βατούτινκι, ένα χωριό κοντά στη Μόσχα.

Οι επικεφαλής της Μάνσαφτ υπολόγισαν πως αν προκριθούν πρώτοι από τον όμιλό τους ο αγώνας στη φάση των 16 θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη και ο προημιτελικός στη Σαμάρα. Η Μόσχα βρίσκεται στο κέντρο και των δύο πόλεων. Οσον αφορά τα ημιτελικά και τον τελικό το ταξίδι των Γερμανών θα είναι πολύ σύντομο, αφού θα διεξαχθούν στη Μόσχα.

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά ακόμα και στην οδύσσεια.