Ενας Ελληνας, ο Ντίνος Μαυροπάνος, έκλεισε τον κύκλο της εποχής Βενγκέρ και ένας Ελληνας, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ανοίγει τη μετα-Βενγκέρ εποχή.

Ο αμυντικός ογκόλιθος της Ντόρτμουντ θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η πρώτη φετινή μεταγραφή της Αρσεναλ.

Ο αρχισκάουτερ των Κανονιέρηδων Σβεν Μίσλιντατ γνωρίζει τον Παπασταθόπουλο από τη θητεία του στην Ντόρτμουντ και τον θεωρεί ικανό να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ανανεωμένη άμυνα της νέας εποχής της Αρσεναλ.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Μίσλιντατ είναι επιτακτική η ανάγκη απόκτησης τεσσάρων αμυντικών μετά την καταστροφική περσινή χρονιά, αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό του Λοράν Κοσιελνί.

Πρώτος στη λίστα είναι ο Παπασταθόπουλος, για τον οποίον η Ντόρτμουντ ζητεί 18 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει. Η Αρσεναλ προσέφερε αρχικά 15 εκατ. ευρώ, αλλά όπως όλα δείχνουν θα υποχωρήσει τελικά στις απαιτήσεις των Γερμανών και πιθανόν μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ανακοινωθεί η απόκτησή του.

Ο Σωκράτης έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τους Κιτρινόμαυρους του Ρουρ, στους οποίους αγωνίζεται από το 2013 προερχόμενος από τη Βέρντερ Βρέμης. Στα πρώτα χρόνια της διεθνούς καριέρας του πέρασε επίσης από τις Τζένοα και Μίλαν, ενώ η καθιέρωσή του έγινε στην ΑΕΚ.

Αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην Αρσεναλ θα γίνει ο δεύτερος έλληνας αμυντικός που θα βρίσκεται στο ρόστερ των Κανονιέρηδων μετά τον Ντίνο Μαυροπάνο, που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο επίσης έπειτα από εισήγηση του Μίσλιντατ. Φυσικά δεν αποκλείεται να δούμε ένα αμιγώς ελληνικό κεντρικό δίδυμο στην καρδιά της άμυνας της Αρσεναλ, γεγονός πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του ποδοσφαίρου μας.

Τις προηγούμενες ημέρες ενδιαφέρον για τον Παπασταθόπουλο φέρεται ότι έδειξε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά το φλερτ προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει.

Στα ραντάρ της Αρσεναλ βρίσκονται επίσης ο Στέφαν Λιχτστάινερ, που έχει μείνει ελεύθερος από τη Γιουβέντους, αλλά και ο Τσαγκλάρ Σογιουντσού της Φράιμπουργκ.

Το νούμερο 1 της Λεβερκούζεν, ο Μπερντ Λένο, προορίζεται για αντικαταστάτης του Πετρ Τσεχ ο οποίος είναι πλέον 36 ετών.