Ιδανική πρεμιέρα για τους Μαρία Σάκκαρη και Στέφανο Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός, το δεύτερο τουρνουά τένις της σειράς Γκραν Σλαμ για το 2018. Κι οι δύο συνεχίζουν για πρώτη φορά στην καριέρα τους στον δεύτερο γύρο του γαλλικού Οπεν, για τον Τσιτσιπά μάλιστα ήταν η πρώτη του νίκη σε Γκραν Σλαμ.

Η Σάκκαρη ξεπέρασε το εμπόδιο της Μάντι Μινέλα από το Λουξεμβούργο, επικρατώντας στα δύο σετ με 7-6, 6-2 και θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την Ισπανίδα Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο από την οποία είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο της περσινής διοργάνωσης.

Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Ισπανό Κάρλος Ταμπερνέρ (Νο 232), ο οποίος βρέθηκε στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά. Ο 19χρονος επικράτησε πιο δύσκολα απ’ ό,τι αναμενόταν (7-5,6-7,6-4,6-3) αλλά σημασία έχει πως συνεχίζει στον δεύτερο γύρο και θα αντιμετωπίσει έναν επίσης γνώριμό του: τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, τον οποίο είχε νικήσει στην προημιτελική φάση του τουρνουά της Βαρκελώνης πριν από ένα μήνα. Ο Τιμ, που είναι στο Νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης, απέκλεισε εύκολα τον Λευκορώσο Ιλια Ιβάσκα με 6-2, 6-4, 6-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οιωνοί και για τα δύο Ελληνόπουλα ήταν εξαιρετικοί πριν πατήσουν τα χωμάτινα κορτ του Ρολάν Γκαρός. Κι οι δύο βρέθηκαν από χτες στις υψηλότερες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Η Σάκκαρη στο Νο 38 της WTA και ο Τσιτσιπάς στο Νο 39 της ATP.

Η βροχή στο Παρίσι δημιούργησε προβλήματα στη διοργάνωση καθώς έξι αγώνες διακόπηκαν και θα ολοκληρωθούν σήμερα. Μεταξύ αυτών και η συνάντηση του Ράφα Ναδάλ με τον Ιταλό Σιμόνε Μπολέλι. Ο Ισπανός προηγήθηκε στο σημείο της διακοπής 6-4, 6-4, 0-3. Νωρίτερα είχε προκριθεί εύκολα στον β’ γύρο ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος επικράτησε 6-3, 6-4, 6-4 του Βραζιλιάνου Σίλβα. Ο περσινός φιναλίστ Σταν Βαβρίνκα δεν είναι και στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και αποκλείστηκε από τον Ισπανό Γκαρσία-Λόπεθ με 6-2, 3-6, 4-6, 7-6, 6-3. Στις γυναίκες η Καρολίν Βοζνιάκι απέκλεισε την Αμερικανίδα Κόλινς με 7-6, 6-1.