Για «έλλειψη ειλικρίνειας» κατηγόρησε τη ΝΔ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το πρόγραμμα της ΝΔ θυμίζουν dr Jekyll και mr Hyde» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και πρόσθεσε πως «η ΝΔ έχει πάθει vertigo αυτό το διάστημα, διότι βλέπει ότι ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και πετυχαίνει η κυβέρνηση».

Σε ερώτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο κ. Ρήγας σημείωσε τη σημασία της λύσης του για την καλή γειτονία, αλλά και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Επανέλαβε πως εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, η καθιέρωση ενός ονόματος erga omnes και η υλοποίηση αλλαγών στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας.

Υπογράμμισε, πάντως, πως η στάση της κυβέρνησης δεν παρεκκλίνει στο ελάχιστο από την εθνική γραμμή του Κώστα Καραμανλή, αντιπαραθέτοντάς την με εκείνη της ΝΔ που -όπως είπε- ως «ουρά της ακροδεξιάς αντίληψης όχι μόνο δεν διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας, αλλά και πυροδοτεί επιθέσεις σαν εκείνη εναντίον του κ. Μπουτάρη».

Τέλος, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εδραίωση της θετικής πορείας της χώρας. «Τα οικονομικά πάνε πολύ καλά και είναι δεδομένο ότι θα πιαστούν οι στόχοι» είπε. Επανελαβε πως -όπως και πέρυσι- το όποιο πλεόνασμα επιτευχθεί, θα διανεμηθεί στον κόσμο, ενώ έκανε λόγο για αύξηση του κατώτατου μισθού την αμέσως επόμενη περίοδο.