«Like» στην επίσημη σελίδα που δημιούργησε στο Facebook η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας μπορούν πλέον να κάνουν οι πολίτες, προκειμένου να ενημερώνονται καθημερινά όχι μόνο για αστυνομικά θέματα, αλλά και για ζητήματα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Στη συγκεκριμένη σελίδα, που είναι δημόσια, θα αναρτώνται -μεταξύ άλλων- συμβουλές για αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους, για την ασφάλεια κατά το «σερφάρισμα» στο Διαδίκτυο, καθώς και για την πρόληψη των κλοπών και των τροχαίων ατυχημάτων, όπως ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Πέτρος Τάνος.

Σύμφωνα με τον κ. Τάνο, οι αναρτήσεις θα συνοδεύονται τόσο από φωτογραφίες όσο και από βίντεο, καθώς επιδίωξη της αστυνομίας «είναι να δημιουργηθεί ακόμη ένα μέσο για έγκυρη και άμεση ενημέρωση με τους πολίτες, σε μια εποχή που διαδίδονται εύκολα τα fake news και κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωση»».

«Επιπλέον, στόχος είναι η αλληλεπίδραση με τους χρήστες, αφού το Facebook αποτελεί ένα διαδεδομένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Επιθυμούμε ως αστυνομία να έρθουμε κοντά στους πολίτες» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως επίσημη σελίδα στο Facebook απέκτησε και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενώ το ίδιο παράδειγμα ακολουθούν και άλλες αστυνομικές διευθύνσεις σε όλη τη χώρα.