Ο νεαρός που έσωσε το βράδυ του Σαββάτου στο Παρίσι τετράχρονο παιδί το οποίο κρεμόταν στο κενό, σκαρφαλώνοντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι σε πολυκατοικία, ονομάζεται Μαμουντού Γκασάμα και είναι παράτυπος μετανάστης από το Μάλι, δήλωσε μέλος του δημοτικού συμβουλίου της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Ο νεαρός που έσωσε ένα παιδί στην οδό Μαρξ-Ντορμουά, σκαρφαλώνοντας τρεις ορόφους, είναι παράτυπος μετανάστης που έφθασε από το Μάλι τον Σεπτέμβριο. Να το δουν εκείνοι που φτύνουν τους μετανάστες όλη τη μέρα. Ευχαριστούμε Μαμουντού Γκασάμα», έγραψε στο Twitter ο κομμουνιστής εκπρόσωπος του 18ου διαμερίσματος στο δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού Ιαν Μπροσά.

Τον χαρακτήρισαν ήρωα

Λίγο πριν, η δήμαρχος Αν Ινταλγκό είχε συγχαρεί τον νεαρό: «Μεγάλο μπράβο στον Μαμουντού Γκασάμα για τη θαρραλέα πράξη του που επέτρεψε να σωθεί η ζωή παιδιού. Είχα την ευχαρίστηση να μιλήσω σήμερα μαζί του τηλεφωνικά για να τον συγχαρώ θερμά», έγραψε στο Twitter.

Ο Μαμουντού Γκασάμα παρουσιάστηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης ως ήρωας. Ο ίδιος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι «είδε πολύ κόσμο να φωνάζει και αυτοκίνητα να κορνάρουν».

«Βγήκα, έτρεξα να δω τι λύσεις υπήρχαν για να σωθεί. Κατάφερα να πιαστώ από το μπαλκόνι, ανέβηκα μ’ αυτόν τον τρόπο και, ευχαριστώ θεέ μου, το έσωσα».