Όντα της φαντασίας, γιγαντιαία γλυπτά, φουσκωτά, στο εμβληματικό μουσείο τέχνης του Σαν Φρανσίκο, το Exploratorium. Η έκθεση «Inflatable» ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό την Κυριακή 26 Μαϊου με γεμάτες αέρα δημιουργίες διεθνών καλλιτεχνών.

Θα είναι εκεί ο γλύπτης μπαλονιών Jason Hakenwerth. Ένα δάσος κολώνες από «μαξιλάρια» του καλλιτέχνη και παιδαγωγού Jimmy Kuehnle. Οι αναδυόμενες από το πάτωμα έως το ταβάνι ανθρώπινες φιγούρες της περιβαλλοντικής καλλιτέχνιδας από την Τασμανία, Amanda Parer. Το φουσκωτό δωμάτιο με μάτια εντόμων στα εσωτερικά τοιχώματά του, της κολεκτίβας Pneuhauss από το Ροντ Άιλαντ. Ο εμπνεόμενος από την τεχνολογία σχεδιαστής Shih Chieh Huang. Και άλλοι.

«Τα έργα τέχνης θα έχουν διασπαρεί σε όλο το μουσείο, σχεδόν όπως οι επισκέπτες. Κάποια στιγμή θα κοιτάς μέσα από έναν μεγεθυντικό για να μελετήσεις τις μαγνητικές ιδιότητες της μαύρης άμμου, την επόμενη στιγμή θα βρίσκεσαι δίπλα σε ένα πελώριο ανθρωποειδές που λαμπυρίζει. Και οι δύο εμπειρίες είναι πρόκληση για εμάς να αμφισβητήσουμε τις αντιλήψεις μας και τη σχέση μας με τον κόσμο» δήλωσε, στο Colossal – σε συνεργασία με το οποίο γίνεται η έκθεση – η διευθύντρια Δημόσιου Χώρου στο Exploratorium, Άλις Κρασίνσκι.

Το Exploratorium, το οποίο θεωρείται το υπ’ αριθμόν ένα μουσείο του Σαν Φρανσίσκο, απέχει λίγο μόνον από σημεία τα οποία θεωρούνται must για επίσκεψη: το Fisherman’s Wharf, τα φέρι για το Αλκατράζ και το downtown Frisco.