Δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού προσφέρει και φέτος στους μικρούς, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στη Αθήνα, η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση που λειτουργεί το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για δέκατη ένατη συνεχή χρονιά στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου», μέσω του ιδιαίτερα αγαπητού στα παιδιά προγράμματος «Καλοκαίρι στην πόλη» (http://summer.hellenic-cosmos.gr/).

Το εν λόγω πρόγραμμα που υλοποιείται σε 4 δεκαήμερα (το α’ δεκαήμερο μεταξύ 18-29/6, το β’ 2-13/7, το γ’ 16-27/7 και το δ’ 27/8 – 7/9) και απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών, είναι σχεδιασμένο από το τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IME. 

Από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα οι μικροί κατασκηνωτές συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκθέσεις, προβολές στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους. Επίσης, παρέχεται πρόγευμα και γεύμα.

Το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» έχει θέμα «Οι Θεοί του Ολύμπου πάνε διακοπές». Με βάση το κόνσεπτ του προγράμματος τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν ποιος επιχειρεί να θέσει σε κίνδυνο την κυριαρχία των θεών στον Ολυμπο, όταν αυτοί πάνε διακοπές σε αγαπημένους προορισμούς. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν φαντασία, θάρρος και αποφασιστικότητα.