Τις 21 νέες αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση ο Οργανισμός.

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη στρατηγική του να δημιουργεί αξία για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία, υλοποιεί για δεύτερο συνεχόμενο έτος το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, που έχει στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης. Οι 21 νέες επιχειρήσεις που εκπροσωπούν επτά παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους είναι οιΑΓΑΝ, Βιοαγρός ΑΕ, ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ, ΕΨΑ, Ιωνική, Μακεδονική, Παπουτσάνης, Coffee Island,Colors,Εazybnb,e-fresh.gr, Greekyogurt.gr,Green Family AE,Inart,Macpac SA,Manifest,Medbest SA,Pelopac,Pitenis, PobucaκαιTerra Creta.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠΝτάμιαν Κόουπ(φωτογραφία) δήλωσε: «Ηδη στον πρώτο χρόνο του προγράμματος δημιουργήθηκαν περισσότερες από 2.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, ενώ ο συνολικός τζίρος των εταιρειών αυξήθηκε κατά 25 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα εγκαινιάζουμε τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος που αριθμεί πλέον 40 εταιρείες συνολικά».

O α’ αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠΣπύρος Φωκάςυπογράμμισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έλληνες επιχειρηματίες δείχνουν δυναμισμό και όραμα και αναζητούν λύσεις που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις τους να θέσουν στέρεες βάσεις για το μέλλον τους».

Ο Chief Customer Officer του ΟΠΑΠΠετρ Ματεγιόφσκι, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Μέσα από 120 ώρες στρατηγικής καθοδήγησης, 90 συμβουλευτικές συνεδρίες, πρόσβαση σε υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς και συνεργάτες αλλά και 40 επαφές με αγορές το εξωτερικού, οι εταιρείες που συμμετείχαν κατάφεραν να δημιουργήσουν τα δικά τους success stories».

Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος εντάχθηκαν οι εταιρείεςAlvion Pharmaceuticals,Anassa,Bläuel,Cream Team, Diving Status,Doctoranytime,Evrofarma, Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη,Madame Shoushou,Nannuka, Nanophos, ΝΗΣΟΣ,Plex. Earth,Pockee,Provertia,Radiki, Τυροκομική εταιρεία Ρούσσας, Spotawheel και Τσιλιλής.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor.