Οριστικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και το MLS θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γουέιν Ρούνεϊ, καθώς ο επιθετικός της Έβερτον έφτασε σε συμφωνία με τους ανθρώπους της DC Γιουνάιτεντ, με το κόστος της μεταγραφής του Άγγλου στράικερ θα φτάνει τα 12,5 εκατομμύρια λίρες. Ο 32χρονος άσος, μάλιστα, την Τετάρτη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Washington Post», αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις για την ομάδα των ΗΠΑ.

Ο Ρούνεϊ δεσμευόταν για έναν ακόμη χρόνο με την Έβερτον, ωστόσο εγκαταλείπει νωρίτερα την ομάδα με την οποία αναδείχτηκε, μετρώντας 11 γκολ και 3 ασίστ σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ο πολύπειρος άσος επέστρεψε στην Έβερτον τον Ιούλιο του 2017. Είχε φύγει από τους «μπλε» σε ηλικία 18 ετών με προορισμό τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για 13 χρόνια και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «κόκκινων διαβόλων».

Το συμβόλαιο που έχει προταθεί στον Ρούνεϊ φέρεται να έχει ισχύ έως το τέλος της σεζόν του 2020 στο MLS. Η μεταγραφική περίοδος στις ΗΠΑ δεν αρχίζει πριν από τον Ιούλιο. Ο Ρούνεϊ, το συμβόλαιο του οποίου με την Έβερτον λήγει το καλοκαίρι του 2019, μετράει φέτος 31 συμμετοχές στην Premier League. Στις τέσσερις εξ αυτών πέρασε στον αγώνα σαν αλλαγή, ενώ είναι φέτος ο πρώτος σκόρερ των «μπλε» με 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Αντέδρασε με οργή, όταν αντικαταστάθηκε στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ με τη Λίβερπουλ τον Απρίλιο (0-0).