Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στο ποδόσφαιρο, και από το βράδυ της Κυριακής και στο μπάσκετ. Κι όπως λένε και στα χωριά μας, «γεννάνε και τα κοκόρια τους». Προφανώς η ρήση του λαού μας να μη γίνεται εύκολα αντιληπτή στην ισπανική πρωτεύουσα, αλλά τι στο καλό, όλο και κάποιος όρος θα υπάρχει στα ισπανικά για να αποδώσει το νόημα. Η ομάδα της Μαδρίτης δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο που τη «συνοδεύει» εδώ και δεκαετίες. Είναι η Βασίλισσα. Τελεία και παύλα. Κανείς φίλος των Μερένχες δεν σηκώνει κουβέντα αμφισβήτησης και επί της ουσίας δεν υπάρχουν και πολλοί που να θέλουν να κινήσουν τέτοιες… διαδικασίες.

Η Ρεάλ είναι στην κορυφή της Ευρώπης σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Η απόλυτη ηδονή για τον φίλαθλο των Μαδριλένων. Να βλέπει την ομάδα του να έχει στην τροπαιοθήκη της και τις δύο μεγάλες κούπες.

Η μπασκετική ομάδα της Ρεάλ επικράτησε στον τελικό της Φενέρ. Η ποδοσφαιρική ομάδα καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Λίβερπουλ. Τον τίτλο που κατέκτησε με εμφατικό τρόπο στον τελικό της περασμένης σεζόν απέναντι στη Γιουβέντους. Μάλλον δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος τα συναισθήματα των φίλων της Ρεάλ, βλέποντας την κυριαρχία της ομάδας τους.

Στον τελικό της Ευρωλίγκας η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν το φαβορί. Δεν υπήρξε σε καμιά χρονική περίοδο της σεζόν. Κι όμως βρήκε τον τρόπο για να κυριαρχήσει στον τελικό απέναντι στη Φενέρ. Σε ό,τι αφορά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, σίγουρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εδώ το φαβορί είναι χωρίς αμφιβολία η Ρεάλ και ο πρώτος λόγος για την κατάκτηση του τροπαίου ανήκει στους Μαδριλένους.

Από τη μια πλευρά ο Ντόντσιτς και ο Γιουλ και από την άλλη ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Σέρχιο Ράμος. Ολοι μέλη της Βασίλισσας που ετοιμάζεται για να πανηγυρίσει την κατάκτηση μιας ακόμα μεγάλης ευρωπαϊκής κούπας.

Δώδεκα Κύπελλα πρωταθλητριών στο ποδόσφαιρο και δέκα στο μπάσκετ. Σύνολο 22. Και Σαββάτο βράδυ μπορεί να είναι 23. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Εδώ «μιλούν» οι κούπες.