Η αγωνιστική σεζόν 2017-2018 τέλειωσε, αλλά ο σχεδιασμός των ομάδων για την επόμενη περίοδο έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας έχουν θέσει σε εφαρμογή τα πλάνα τους και φυσικά ένα από τα στοιχεία που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με τους προπονητές που θα βρίσκονται στους πάγκους των ομάδων. Παρατηρώντας κάποιος τις εξελίξεις διαπιστώνει ότι οι περισσότερες ομάδες έχουν κλείσει το θέμα προπονητή. Οχι όμως όλες, καθώς υπάρχουν και περιπτώσεις όπου το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει και οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Oλυμπιακός. Σε διαδικασία δημιουργίας μιας νέας ομάδας βρίσκονται στο μεγάλο λιμάνι, όπου έχει ξεκινήσει η εποχή Πέδρο Μαρτίνς. Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού φρόντισαν να συμφωνήσουν με τον πορτογάλο κόουτς πριν ακόμα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον σχεδιασμό των Πειραιωτών. Οι Ερυθρόλευκοι επέλεξαν έναν από τους καλύτερους προπονητές του πορτογαλικού πρωταθλήματος, ο οποίος έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο στις ομάδες όπου εργάστηκε.

ΑΕΚ. Σε ό,τι αφορά την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, όλα δείχνουν πως ο Μανόλο Χιμένεθ θα παραμείνει στον πάγκο των Κιτρινόμαυρων. Ο Ισπανός συναντήθηκε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την επέκταση της συνεργασίας τους.

ΠΑΟΚ. Στον πάγκο του Δικεφάλου θα συνεχίσει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς ο ρουμάνος τεχνικός έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Ιβάν Σαββίδη.

Παναθηναϊκός. Το θέμα που καίει στην παρούσα φάση τον Παναθηναϊκό είναι οι διοικητικές εξελίξεις. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των συζητήσεων για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Πρασίνων. Αυτό ισχύει και για το θέμα του προπονητή, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Δώνης είναι αυτή τη στιγμή το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο του Τριφυλλιού.

Ατρόμητος. Ηταν η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος, πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα. Ο προπονητής της ομάδας του Περιστερίου, Νταμίρ Κάναντι, έκανε πολύ καλή δουλειά και φυσικά ο Ατρόμητος φρόντισε να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον αυστριακό προπονητή.

Αστέρας Τρίπολης. Απόλυτα επιτυχημένη κρίνεται και η πορεία της ομάδας της Αρκαδίας. Ο Σάββας Παντελίδης θα είναι και την επόμενη αγωνιστική περίοδο στον πάγκο των Αρκάδων. Η διοίκηση της ομάδας της Τρίπολης είχε ανακοινώσει άλλωστε πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος την υπογραφή νέου διετούς συμβολαίου με τον έλληνα τεχνικό.

Αρης. Ο Αρης επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία αλλά οι Κίτρινοι δεν έχουν ακόμα επισημοποιήσει τη συμφωνία τους με κάποιον προπονητή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτος στόχος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι αυτή τη στιγμή ο Ισπανός Πάκο Ερέρα, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει συμφωνία.

Απόλλων. Σε αλλαγή προπονητή προχώρησε ο Απόλλων, καθώς ο Γιώργος Παράσχος δεν θα είναι στον πάγκο της Ελαφράς Ταξιαρχίας. Επόμενος προπονητής της ομάδας της Ριζούπολης θα είναι ο Μάκης Χάβος.

Μιας και η αναφορά στον Γιώργο Παράσχο, ο έλληνας τεχνικός θα είναι όπως όλα δείχνουν ο επόμενος προπονητής της Λαμίας και πολύ σύντομα αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Λάρισα. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον Σωτήρη Αντωνίου στην τεχνική ηγεσία και η θεσσαλική ομάδα στηρίζει τον έλληνα τεχνικό ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Οι Βυσσινί έφτασαν μια ανάσα από τον τελικό του Κυπέλλου και αποκλείστηκαν από την ΑΕΚ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με εντυπωσιακό γκολ του Χριστοδουλόπουλου.

Ξάνθη. Η σεζόν κρίνεται επιτυχημένη και ο Μίλαν Ράσταβατς θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν στην τεχνική ηγεσία της ακριτικής ομάδας. Τέλος, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι σε συζητήσεις με τον Γιάννη Πετράκη και είναι πολύ πιθανή η παραμονή του έλληνα τεχνικού. Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχουν πέσει υπογραφές.

Αλλαγή φρουράς σε Πανιώνιο, Λεβαδειακό

Ο Ζοζέ Ανιγκό θα είναι ο προπονητής του Πανιωνίου την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς ο Γάλλος αποχαιρέτησε τον Λεβαδειακό, έχοντας κάνει μια πολύ καλή σεζόν με την ομάδα της Λιβαδειάς.

Αναφορικά με τον επόμενο προπονητή του Λεβαδειακού, η διοίκηση των Βοιωτών δεν έχει προχωρήσει σε συμφωνία αν και ακούγονται αρκετά ονόματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ακης Μάντζιος έχει ένα μικρό προβάδισμα. Ο Παναιτωλικός θα συνεχίσει, εκτός απροόπτου, με τον Δέλλα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ενώ ο ΟΦΗ που ανέβηκε από την Football League θα εμπιστευτεί τον Νίκο Παπαδόπουλο.