Επετειακό χαρακτήρα θα έχει το φετινό 2ο Διεθνές Τουρνουά Ελεύθερης Κατάδυσης «Authentic Big Blue 2018» στην Αμοργό, καθώςσυμπίπτει με τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την κυκλοφορία της ταινίας του Λυκ Μπεσόν «Απέραντο Γαλάζιο» η οποία σφράγισε το άθλημα.

Το Τουρνουάθα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, παράλληλα με την «Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού & Μικρών Κυκλάδων».Οι δύο αυτές παράλληλες εκδηλώσεις προκαλούν το ενδιαφέρον προσωπικοτήτων και στρέφουν τα φώτα της δημοσιότητας στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων.

Μεταξύ αυτών είναι και ο γνωστός μας παρουσιαστής της γαλλικής τηλεόρασηςΝίκος Αλιάγας, ο οποίος θα ταξιδέψει στο νησί στα τέλη Ιουνίου για να πραγματοποιήσει γυρίσματα για την εκπομπή του «50 minutes inside» που προβάλλεται στο TF1.

Ο Νίκος Αλιάγας επέλεξε για πρώτη φορά φέτος την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αμοργό η οποία θα αποτελέσει το «σπίτι» της εκπομπής για εφτά διαδοχικά επεισόδια. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν 29 Ιουνίου με 2 Ιουλίου και τα επεισόδια θα αρχίσουν να προβάλλονται στη γαλλική τηλεόραση, κάθε Σάββατο βράδυ μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

Μέλη της ομάδας του Authentic Big Blueταξίδεψαν την περασμένη βδομάδα στο Παρίσι για να συζητήσουν λεπτομέρειες της παραγωγής με στελέχη του TF1 ενώ συνάντησαν από κοντά και τον παρουσιαστή.