Άνθρωπος που γνωρίζουμε απλά ως Ρίτσαρντ, ισχυρίζεται ότι πέθανε και πριν τον επαναφέρουν είδε τον Θεό. Οπότε, σύμφωνα με εκείνον, πρέπει να τον χρησιμοποιούμε ως απόδειξη ότι ο Θεός υπάρχει.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Ρίτσαρντ υπέστη ανακοπή καρδιάς και πέθανε, ενώ έπασχε από μια μυστηριώδη ασθένεια, η οποία τον «οδήγησε» σε μεταθάνατον ζωή πριν τον επαναφέρουν στην… προθάνατον ζωή.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ισχυρίζεται, κατά τη διάρκεια της μεταθάνατον ζωής του, είδε τον «δημιουργό» του, τον θεό, καθώς και ολόκληρη τη ζωή του, ενώ μπόρεσε να μιλήσει σε χαμένους συγγενείς.

«Άρχισα να βλέπω ολόκληρη τη ζωή μου να περνάει μπροστά στα μάτια μου. Μάλιστα, τα καλά, όπως και τα κακά γεγονότα υπογραμμίστηκαν. Μετά την ολοκλήρωση μου παρουσιάστηκε μια ερώτηση: Σε ποια πλευρά είσαι; Έπρεπε να επιλέξω μεταξύ της καλής ή της κακής πλευράς», είπε στα ΜΜΕ για αυτή του την εμπειρία.

«Απάντησα πως αγαπώ τον Θεό με όλο μου το είναι». Ήταν εκείνη η στιγμή που η ψυχή μου έλαβα αγάπη από την άλλη πλευρά», συνέχισε.

«Μετά από αυτή την εμπειρία, μπορώ να πω τώρα ότι ξέρω πως ο δημιουργός μας είναι πραγματικός», κατέληξε.

Βέβαια σε περίπτωση που σας ακούγεται τέλειο και για κάποιο λόγο… αληθινό, προειδοποιεί. Όλο αυτό έχει και ένα κακό. Μέχρι σήμερα μπορεί να ακούει τους νεκρούς ανθρώπους να μιλάνε, πράγμα που τον στοιχειώνει.