Σοκ στο πανελλήνιο από την ανείπωτη τραγωδία στα Χανιά με τους τρεις νεκρούς στα Σφακιά, μετά την πρόσκρουση του φουσκωτού τους στα βράχια κοντά στην παραλία του Φοίνικα.

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τo parakritika.gr, μαζί με άλλους τέσσερις φίλους τους, με τους οποίους έμεναν μαζί σε δωμάτια στο Λουτρό – οι οποίοι ήταν σε άλλο σκάφος, είχαν πάει στην Αγία Ρουμέλη και το βράδυ, ενώ το άλλο σκάφος επέστρεψε στο Λουτρό, οι τέσσερις νέοι έκαναν μια στάση στην παραλία των Μαρμάρων!

Όταν ξεκίνησαν για το Λουτρό, περίπου στη 1:30 π.μ συνέβησαν όλα, με το σκάφος να αναπτύσσει ταχύτητα και να πέφτει με σφοδρότητα πάνω στα βράχια στην περιοχή του Φοίνικα.

Οι λιμενικοί που έσπευσαν μόλις ειδοποιήθηκαν από κατοίκους της περιοχής και ψαράδες, είδαν ότι ο ένας της παρέας, ηλικίας 31 ετών ήταν σοβαρά τραυματισμένος, αλλά ζωντανός και κατάφεραν να τον βγάλουν, ενώ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Χανίων, με πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά.
Aπό τα βράχια ανασύρθηκαν νεκροί, οι Σ. και Κ. Κ., δύο αδέλφια 32 και 33 ετών γνωστοί οδοντίατροι καθώς και ο Μ. Τ. 35 ετών ιδιοκτήτης club στα Χανιά.

Και οι τρεις σοροί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και στο περιφερειακό ιατρείο όπου διαδραματίστηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας κατά την αναγνώρισή τους από τους συγγενείς που είχαν ειδοποιηθεί και μετέβηκαν στα Σφακιά.

Συγκλονίζει μέσα σε όλα η οικογενειακή τραγωδία για δύο από τους τρεις νεκρούς που ήταν … αδέλφια. Ο λόγος για τον 32χρονο και  τον 33χρονο – και ο δύο οδοντίατροι στα Χανιά!

Οι συγγενείς τους ειδοποιήθηκαν και βρίσκονταν στη Χώρα Σφακίων, όταν περίπου στις 7 το πρωί μεταφέρθηκαν οι σοροί των τριών νέων για αναγνώριση.

Δραματική η κάθε πτυχή της τραγωδίας με τους τρεις νεκρούς!

Δραματική η κάθε πτυχή της τραγωδίας με τους τρεις νεκρούς!

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Ναυτιλίας επισημαίνει:

«Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σφακίων για περιστατικό πρόσκρουσης στην ξηρά του Τ/Χ-Α/Ψ “ΝΙΚΟΣ” Τ. Χανίων 975, με τέσσερις (04) ημεδαπούς επιβαίνοντες, ηλικίας 31, 32, 33 και 35 ετών, στη θαλάσσια περιοχή “ΜΟΥΡΟΥ” Λουτρού Σφακίων ν. Χανίων.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Π-Τ/Ρ “ΤΑΞΙ ΣΤΑΥΡΟΣ” Ν.Χ. 636, το Α/Ψ “ΑΣΤΡΑΠΗ” Λ.Χ.ΣΦ. 27 και το Α/Ψ “ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ” Τ.Χ.ΣΦ. 11, ενώ ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία προς παροχή συνδρομής.

Ο 35χρονος εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τη θάλασσα, χωρίς τις αισθήσεις του, από το Α/Ψ “ΑΣΤΡΑΠΗ” Λ.Χ.ΣΦ. 27, το οποίο τον μετέφερε στο λιμένα Χώρας Σφακίων, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Χώρας Σφακίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Παράλληλα, ο 31χρονος εντοπίστηκε στη θάλασσα, έχοντας τις αισθήσεις του, από το Α/Ψ “ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ” Τ.Χ.ΣΦ. 11 και, αφού μεταφέρθηκε στο Π.Π.Ι. Χώρας Σφακίων, διεκομίσθη στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Στην περιοχή της πρόσκρουσης, επί της βραχώδους ακτής, εντοπίστηκε το Τ/Χ-Α/Ψ “ΝΙΚΟΣ”, το οποίο είχε ανατραπεί εγκλωβίζοντας τον έναν εκ των επιβαινόντων, ενώ πλησίον του εντοπίστηκε ο έτερος επιβαίνων. Λόγω της δύσβατης θέσεως του συμβάντος, για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι ανέσυραν τον 32χρονο και τον 33χρονο, χωρίς τις αισθήσεις τους. Οι ανωτέρω παρελήφθησαν από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο κατέπλευσε στο λιμένα Χώρας Σφακίων, ενώ κατόπιν μεταφέρθηκαν στο Π.Π.Ι. Χώρας Σφακίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σφακίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής».

cretalive.gr, parakritika.gr, ΑΠΕ