Από το αεροδρόμιο, στο Κορωπί, προκειμένου να δει τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και να τους μιλήσει, βρέθηκε χθες ο Νίκος Νταμπίζας. Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έκανε την ανεπίσημη πρεμιέρα του χθες και, όπως συνηθίζει, είπε λίγα αλλά σημαντικά λόγια.

Και υποσχέθηκε πως από εδώ και πέρα αυτό θα ισχύει στον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον όσο παραμένει η ίδια διοικητική κατάσταση και ο Γιάννης Αλαφούζος στην κεφαλή του συλλόγου. Ο Νταμπίζας ανέφερε ότι από εδώ και πέρα θα υπάρχουν λίγα αλλά ειλικρινή λόγια, ξεκαθάρισε πως το μπάτζετ θα μειωθεί και τόνισε προς τους παίκτες πως πρέπει να μείνουν στον σύλλογο μόνο όσοι το θέλουν πραγματικά.

«Εκτός από εμένα που είμαι εδώ, λείπει ένας συνδετικός κρίκος, ο προπονητής. Θα ξέρουμε ποιος θα είναι μαζί μας σε λίγο καιρό. Οι πιο παλιοί ξέρετε, δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, ξέρω ότι δεν έχουν τηρηθεί πολλά από αυτά που σας έχουν πει μέχρι σήμερα, αλλά όλα αυτά είναι χθεσινά.

Ξέρω για την εξόφληση των δόσεων στις 10 Ιουνίου και το χρονοδιάγραμμα που σας δόθηκε πιστεύω ότι θα τηρηθεί, αλλά εγώ είμαι εδώ για να σας πω από δω και πέρα τι θα γίνεται. Είμαι ένας άνθρωπος που θέλω να λέω πολύ λίγα λόγια, δεν θα πω τίποτα παραπάνω από αυτό που μπορώ να κάνω. Δεν πρόκειται να χαϊδέψω αφτιά, ούτε το έκανα ποτέ μου.

Σας δίνω συγχαρητήρια που φέρατε εις πέρας μια πολύ δύσκολη χρονιά με αξιοπρέπεια για τον σύλλογο, αξίζουν συγχαρητήρια και σε σας και στο τεχνικό επιτελείο που αποχώρησε. Κρατήσατε την ομάδα με αξιοπρέπεια και τώρα πάμε στην επόμενη μέρα που θα είναι με λιγότερα πράγματα, αλλά αυτά που θα λέμε θα γίνονται» ανέφερε αρχικά ο Νταμπίζας και στη συνέχεια μίλησε για το ενδεχόμενο αλλαγής ιδιοκτησίας.

«Η ομάδα είναι σε φάση μεταβίβασης, γίνονται συζητήσεις, αλλά εγώ θα σας πω για αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Μέχρι να γίνει κάτι άλλο, το μπάτζετ θα είναι χαμηλό κι όσοι μείνουν στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να θέλουν να μείνουν. Εγώ θα προσπαθήσω από τη μεριά του να υπάρχει αξιοπιστία. Ξέρω ότι μπορεί να νομίζετε ότι ήρθε ένας ακόμα να σας πει κάποια πράγματα, εάν αλλάξουν τα δεδομένα, θα αλλάξουν και οι στόχοι μας. Καλές διακοπές, θέλω τα προγράμματά σας να τηρηθούν κατά γράμμα. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου».

Ο Νταμπίζας είχε και ορισμένα τετ α τετ με αρκετούς ποδοσφαιριστές της ομάδας μετά το τέλος της ομιλίας προς όλους τους παίκτες, ενώ από τη συνάντηση απουσίαζαν οι Λουτσιάνο, Ινσούα και Κουλιμπαλί που βρίσκονται στο εξωτερικό. Πλέον ο νέος τεχνικός διευθυντής του συλλόγου θα ξεκινήσει τις επαφές για να κλείσει το συντομότερο δυνατό τον νέο προπονητή, με τον Γιώργο Δώνη να είναι το μεγάλο φαβορί για να καθίσει στον πάγκο της ομάδας.

Ραντεβού τη Δευτέρα

Ετοιμοι να μπουν στην τελική ευθεία των συζητήσεων είναι πλέον ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η κοινοπραξία Athens Alive με την κυβέρνηση. Χθες οι ομάδες εργασίας των δύο πλευρών είχαν ακόμα ένα ραντεβού, προκειμένου να προχωρήσουν τις συζητήσεις, και επί της ουσίας φίξαραν το ραντεβού Γιαννακόπουλου – Τσίπρα. Αυτό είναι πολύ πιθανό να γίνει τη Δευτέρα το βράδυ, όπως εκτιμούσαν κυβερνητικές πηγές, αφού ο Πρωθυπουργός επέστρεψε χθες βράδυ από τη Σόφια όπου βρισκόταν και το Athens Alive είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητές του. Θυμίζουμε πως το βασικότερο ζήτημα που απομένει να διευθετηθεί είναι ο συντελεστής δόμησης, αλλά και με ποιον τρόπο θα επωφεληθούν το κράτος και οι πολίτες από τις παρεμβάσεις του πολυεθνικού κονσόρτσιουμ για το Athens Alive.

Παραμένει ο ένας λογιστής στην ΠΑΕ

Δεν έχει εμφανιστεί δεύτερος λογιστής από πλευράς Pan Asia για τον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Παραμένει ένας και μοναδικός ο άνθρωπος που πηγαίνει καθημερινά και… ξεψαχνίζει τα βιβλία, παρόλο που οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα υπάρξουν και συνεργάτες του.