Θετική εξέλιξη όπως όλα δείχνουν θα έχει η υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ. Μια ημέρα πριν από την αναχώρηση του ισπανού προπονητή για την πατρίδα του, ο πρωταθλητής κόουτς συναντήθηκε και συζήτησε εκτενώς με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Οπως όλα συνηγορούν, οι δύο άνδρες έφτασαν σε μια αρχική συμφωνία, υπό μια έννοια δηλαδή έδωσαν τα χέρια. Κι αυτό γιατί συζήτησαν επί μακρόν για τη χρονιά που πέρασε καθώς και για τα μελλούμενα που κατά τα φαινόμενα θα συμπεριλαμβάνουν στην Ενωση τον Μανόλο Χιμένεθ.

Με δεδομένες τις αποχωρήσεις των Γιάκομπ Γιόχανσον και Γιάννη Ανέστη (τα συμβόλαιά τους εκπνέουν στις 30 Ιουνίου) οι συνδετικοί κρίκοι με τη χρονιά που η ΑΕΚ μετείχε στη Φούτμπολ Λιγκ είναι πλέον έξι. Μόνο όμως οι Πέτρος Μάνταλος, Μιχάλης Μπακάκης και Βασίλης Λαμπρόπουλος έχουν αδιάλειπτη παρουσία στην ομάδα. Οι τρεις σωματοφύλακες! Οι άλλοι τρεις παίκτες που είχαν συμβόλαιο με την ΑΕΚ από το 2014-15 στην πορεία παραχωρήθηκαν δανεικοί (είναι πάντως παλαιότεροι, καθώς συμμετείχαν στο restart από τη Γ’ Εθνική το 2013-14). Ο Ανταμ Τζανετόπουλος μεταπήδησε στον Ηρακλή την περίοδο 2016-17, ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Ντούνης έπαιξε στην Καλλιθέα την ίδια σεζόν και ο Ανδρέας Βλαχομήτρος εντάχθηκε πέρυσι στη Γιαβόρ (Σερβία) και φέτος στον Απόλλωνα Πόντου. Υπάρχει επίσης ο Ηλίας Τσέλιος, ο οποίος είχε μία συμμετοχή με την ΑΕΚ στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική το 2013-14, αλλά δεν ήταν στο ρόστερ της ομάδας στη Φούτμπολ Λιγκ, καθώς δεν είχε υπογράψει ακόμη επαγγελματικό συμβόλαιο. Μετέπειτα έπαιξε στη Σούπερ Λίγκα και φέτος παραχωρήθηκε δανεικός σε Λαμία και Εργοτέλη.

Η απίστευτη πάντως σύμπτωση της ιστορίας είναι πως και οι τρεις σωματοφύλακες που θα συνεχίσουν και τη νέα σεζόν στην ΑΕΚ βίωσαν την περιπέτεια της ρήξης χιαστών. Αλλη μία κοινή συνισταμένη στην «κιτρινόμαυρη» πορεία των Μάνταλου, Μπακάκη και Λαμπρόπουλου…

Τάσεις φυγής από Αραούχο

Την ίδια ώρα ο Σέρχιο Αραούχο τάχθηκε ανοικτά υπέρ της επιστροφής του στη Λας Πάλμας και μάλιστα έκανε και… προξενιό (κατόπιν σχετικής ερώτησης) για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ισπανικής ομάδας ο Μανόλο Χιμένεθ!

«Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που είχα. Με έκανε να δω τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Χάρη σε αυτόν πέρασα πολύ καλά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Θα χαιρόμουν να τον δω στη Λας Πάλμας του χρόνου. Θα ήταν πλεονέκτημα η παρουσία του για εμένα και για την ομάδα. Πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ να πάρουμε την άνοδο στη La Liga» δήλωσε ο Αργεντινός στην ιστοσελίδα udlaspalmas.net.

Ο Αραούχο –που βρέθηκε στα γραφεία της Λας Πάλμας και είχε συνάντηση με τους μελλοντικούς του συμπαίκτες όπως έγραψε χαρακτηριστικά στο Τwitter η ομάδα –ανέλυσε και τους λόγους της επιστροφής του: «Εχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο και ο σύλλογος θέλει να το εξαντλήσω. Θέλω να φορέσω ξανά τη φανέλα με το νούμερο 10. Είναι το συμβόλαιο, είναι η κόρη μου, είναι οι συμπαίκτες μου. Νιώθω σαν στο σπίτι μου. Από μακριά υπέφερα. Εψαχνα πάντα τρόπο για να βλέπω τους αγώνες. Δεν έχασα κανέναν. Θέλω να βοηθήσω, διότι ο σύλλογος με βοήθησε σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου».

Από κει και πέρα σχολιάζοντας τη θητεία του στην ΑΕΚ ο Αραούχο σημείωσε πως «βρήκα ξανά τη χαρά, κατέκτησα το πρωτάθλημα και πέτυχα πολλά γκολ. Ξαναβρήκα τον εαυτό μου. Γνωρίζω ότι κάποιοι μπορεί να πουν ότι πήγα σε ένα μικρότερο πρωτάθλημα, αλλά ήμουν χαρούμενος και αναδείχθηκα πρωταθλητής».

Η συναισθηματική παράμετρος

Η ΑΕΚ ποντάρισε στη συναισθηματική παράμετρο για να επαναφέρει τον Σέρχιο Αραούχο το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα. Από τις τελευταίες δηλώσεις του Αργεντινού όμως προκύπτει ότι υπάρχουν ισχυροί δεσμοί και με τη Λας Πάλμας.