Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει για τα καλά με τον Πέδρο Κόντε των Ιωαννίνων να είναι, όπως όλα δείχνουν, πολύ κοντά στο να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα των κυπελλούχων Ελλάδας.

Ο Ιβάν Σαββίδης τα βρήκε σε όλα με τον ομόλογό του στα Γιάννινα Γιώργο Χριστοβασίλη και έχουν συμφωνήσει για τη μετακόμιση του παίκτη από τους Ζωσιμάδες στην Τούμπα. Αναμένεται πλεον να ανάψει το πράσινο φως και ο Ραζβάν Λουτσέσκου για να αποκτηθεί και επίσημα ο 29χρονος επιθετικός, ο οποίος σημείωσε κάποια πολύ εντυπωσιακά τέρματα στο πρωτάθλημα, στο οποίο αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ με 14 γκολ, πίσω από τον Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς (19), με τον οποίο ενδεχομένως να είναι συμπαίκτες πλέον στον ΠΑΟΚ, και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ (17) του Ολυμπιακού.

Η πρόκληση της Ευρώπης

Στο μεταξύ ο ΠΑΟΚ έμαθε τους πιθανούς αντιπάλους του στον δεύτερο προκριματικό γύρο των μη πρωταθλητών στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα είναι ο Αγιαξ ή η Βασιλεία με την κληρωτίδα να αποφασίζει στις 19 Ιουνίου.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει πολύ άσχημες μνήμες από τα παιχνίδια του με τον Αγιαξ, καθώς έχει αποκλειστεί και τις δύο φορές που βρέθηκαν αντιμέτωποι σε ανάλογα προκριματικά, παρότι και στις δύο περιπτώσεις είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στο Αμστερνταμ αλλά δεν κατάφερε να την εξαργυρώσει στην Τούμπα ούτε το 2010 (3-3) ούτε το 2016 (1-2 από 1-0, πέρασαν με ανατροπή οι Ολλανδοί). Αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί στον γ’ προκριματικό των μη πρωταθλητών, εκεί το έργο του θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, με πιθανούς αντιπάλους μεταξύ άλλων την Μπενφίκα και την Ντιναμό Κιέβου!

Βαριές δηλώσεις Λουτσέσκου

Στο μεταξύ, άρτι αφιχθείς στην πατρίδα του τη Ρουμανία, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου, εμφανώς οργισμένος δήλωσε σε ρουμάνους αθλητικούς δημοσιογράφους που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο πως «ίσως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στη φασιστική Γερμανία θα συνέβαινε ό,τι συνέβη στο ελληνικό πρωτάθλημα».